Лъвски старт за България



05-04-2013 16:45 | Станко Димов

България направи решителна крачка към успех в двубоя за Купа „Дейвис” срещу Естония. Двата отбора се изправят в плейоф за оставане във втора група на зона Европа / Африка, а след първия ден на сблъсъка нашите лъвове водят с 2:0 победи.

Така момчетата на капитана Димитър Господинов могат да си гарантират успеха още в събота, когато ще се изиграе двубоят на двойки. По предварителна заявка нашите ще бъдат в състав Александър Лазов / Валентин Димов.

Иначе в петък нашите записаха две експресни победи на единично. Първи на корта в Пловдив излязоха Тихомир Грозданов и естонецът Владимир Иванов, а Тото се наложи с 6:4, 6:1, 6:3 след около два часа игра.

Малко след 15:00 часа започна и вторият двубой на сингъл. Местният любимец Димитър Кузманов зарадва публика с още по-изразителна победа. Пловдивчанинът се справи с 18-годишният Маркус Кернер – 6:2, 6:1, 6:2.

Кузманов започна фантастично двубоя и с ранен пробив дръпна в резултата с 3:0 гейма. Близо двуметровият Кернер обаче не се предаде и върна пробива, като намали за 3:2. От тук до края на сета последваха 3 изключително оспорвани гейма, всеки от които минаваше през равенство.

За радост на публиката обаче всеки от тези геймове бе на сметката на Мико, който успя с поредния си пробив да затвори първата част – 6:2. Още по-категоричен бе Мико през втората част, в която даде само гейм на съперника си – 6:1. Картината на корта не се промени и в третия сет, в чието начало Мико отново успя да пробие рано и до края не трепна.

След петъчният рецитал на Тото и Мико, България е само на победа от крайния успех в дуела.  В събота предстои двубой на двойки, който започва в 15:30 часа, а в неделя са последните два мача на единично.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ГРОЗДАНОВ – ИВАНОВ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ КУЗМАНОВ - КЕРНЕР

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Пловдив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини