Аржентина и Франция поделиха по една победа за Купа "Дейвис"



05-04-2013 23:32 | Николай Драганов

Аржентина и Франция си поделиха по една победа в първия ден от четвъртфиналния сблъсък между двете държави в неофициалното отборно световно първенство по тенис Купа "Дейвис".

 

В първия мач Жо-Вилфред Цонга постигна драматична победа над Карлос Берлок с 3:2 (4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:2) сета, но малко по-късно Хуан Монако записа чиста победа с 3:0 (7:6(2), 6:2, 6:4) над Жил Симон и изравни резултата.

 

Цонга загуби първия сет с 6:4, допускайки пробив още в първия си гейм, а до края на тази част нямаше нито една точка за пробив пред един от двамата тенисисти. Французинът проби два пъти за 1:3 и 2:6 във втория сет и изравни резултата. 

 

С нов пробив в четвъртия гейм Цонга поведе с 2:1 сета, но аржентинецът спечели драмата в четвъртия сет след два осъществени, един допуснат и още куп неуспешни опита за пробив за крайното 7:5. 

 

В решителната пета част, Жо показа защо е далеч по-високо в ранглистата, спаси точка за пробив в първи гейм, а до края взе два пъти подаването на Берлок за крайното 6:2 гейма и 3:2 сета.

 

Цели шест пъти посрещащите спечелиха гейма в първия сет на мача между Монако и Симон, който продължи над един час и бе решен в тайбрек. Там също бяха допуснати цели точно шест минибрейка, но в крайна сметка аржентинецът го стори два пъти по-малко и поведе в сетовете - 7:6(2).

 

Монако подобри сериозно началния си удар през втората част, не допусна нито точка за пробив, като достигна до два такива и поведе с 2:0 сета след 6:2. Един пробив още в първия гейм на третия се оказа достатъчен за крайното 6:4 в полза на Хуан Монако и чистата победа за Аржентина.

 

Утре Давид Налбандян и Орасио Себайос се изправят срещу Жулиен Бенето и Микаел Лодра в мача на двойки, но каквото и да се случи в този мач, четвъртфиналът ще бъде решен в неделя, когато двойките от днес се разменят.

 

Съперник на победителя от сблъсъка между Аржентина и Франция на полуфиналите по всяка вероятност ще бъде шампионът Чехия, който води с 2:0 победи над Казахстан след първия ден.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини