Тихомир Грозданов и Валентин Димов на финал в София



12-04-2013 18:32 | Станко Димов

Националите Тихомир Грозданов и Валентин Димов ще определят деветия шампион на турнира "Сарженор къп" на кортовете на ТК "Левски" в София. Двамата се срещат на трети пореден финал след турнира "Д-р Тодор Тодоров" и държавното първенство в зала, като и в двата случая печелеше Тихомир.

Защитаващият титлата си водач в схемата Грозданов, който представя клуба домакин, надделя над поставения под №3 Петър Трендафилов ("Севлиево") с 6:4, 6:7(6), 6:2. Варненецът спечели първия сет, направи пробив във втория и при 5:4 сервираше за място на финала.

Тогава обаче Трендафилов върна брейка. Стигна се до тайбрек, в който Тихомир губеше с 1:4, но навакса и стигна до 5:4 точки. После Трендафилов стигна на два пъти до сетбол и втория път успя да изравни частите. В решителния сет след разменени пробиви в началото Грозданов наложи волята си и спечели.

В другия полуфинал вторият поставен Валентин Димов се наложи над четвъртия Динко Халачев ("Хасково") с 6:2, 5:7, 6:1. В първата част състезателят на ТК "НСА" допусна пробив за 1:2, но след това спечели пет поредни гейма, а с това и сета. Във втория левичарят Халачев беше по-концентриран в края и успя да изравни общия резултат. В заключителната част Димов не допусна изненада и спечели.

Финалната среща в събота е от 11:00 часа на централния корт на комплекса. Шампионът получава 1000 лева от общия награден фонд от 2500 лв, за финалиста остават 500 лв. На двойки титлата е за Петър Атанасов ("Хасково") и Фердун Шефкедов ("Локо 98"), които се наложиха с 6:2, 6:1 над братята Андреас и Тони Нейкови от "Стоянстрой".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини