12 неща, които не знаем за Роджър Федерер



13-04-2013 13:08 | Николай Драганов

В днешно време животът на суперзвездите трудно може да бъде скрит от широката публика. Едно от най-популярните лица в света на спорта несъмнено е Роджър Федерер. Знаем всичко за неговите успехи, за личния му живот и хобитата му.

Носителят на 17-титли от Големия шлем редовно е търсен за интервюта на най-различни теми и от най-различни издания. Има обаче неща, които може би и най-запалените негови фенове все пак не знаят. Ето 12 от тях, които вероятно ще ви изненадат...

 

1. Като дете Роджър е бил вегетарианец. Започва да яде месо чак на 14-годишна възраст.

 

2. През 2005-та година Федерер кани Боб и Даяна Картър да гледат на живо Australian Open, като поема всичките им разноски в Мелбърн. Синът на Боб и Даяна - Петер, е един от първите и най-важни треньори на Роджър. Петер загива в катастрофа в Южна Африка през 2002-ра година.

 

3. Сестрата на Федерер Даяна подобно на него, също е майка на близнаци. Роджър стана двоен чичо през 2010-та година. 

 

4. Като юноша Федерер няколко пъти е бил гонен от академията, в която е тренирал. Самият той не крие, че е бил щастлив, когато това се е случвало точно преди уикенда. "Не е тайна, че понякога се радвах, когато ме изключваха от отбора в петък, защото можех да се прибера вкъщи по-рано".

 

5. Когато печели Orange Bowl (неофициално световно първенство за юноши) през 1998-ма година след победа над Гилермо Кория, Роджър закача на вратата на стаята си табелка с надпис - "№1 живя тук!"

 

6. През 2012 стана изненадващо стана ясно, че Роджър Федерер далеч не е най-популярната личност в Швейцария. Според "Гугъл", неговото име бе едва на 7-мо място. На върха е музикантът Лука Ханни, който печели германско шоу за таланти през миналата година.

 

7. Крал Роджър, "ФедЕкспрес" или "Маестрото". Феновете и пресата използват доста прякори. Неговият баща Робърт обаче го нарича "Роджи".

 

8. Когато играе "Плейстейшън", Федерер го прави най-вече с Рафаел Надал или Гаел Монфис. Понякога избира и себе си.

 

9. На 13-годишната възраст той е приет в "Tennis Etudes" - програма за развитие на млади таланти, организирана от швейцарската тенис федерация. Тогава изпитващите го характеризират като "момче с талант, базова техника и без особени недостатъци", като отправят забележки към физическата му подготовка.

 

10. Големият шампион Роджър Федерер се страхува от скокове с парашут, бънджи, както и влакче на ужасите.

 

11. Известен е фактът, че Роджър се запознава с жена си Мирка по време на Олимпийските игри в Сидни през 2000-та година. Каква обаче харесва Мирка в него? "Беше фен на Бекстрийт бойс и пееше техни песни. Веднага го харесах!"

 

12. Когато трябва да сподели един апартамент с колеги от тура, Роджър винаги би избрал приятел от швейцарския национален отбор за Купа "Дейвис". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини