Рафа преодоля Цонга и е на девети пореден финал (видео)



20-04-2013 15:36 | Николай Драганов

Осемкратният шампион от "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло Рафаел Надал победи Жо-Вилфред Цонга с 2:0 сета (6:3, 7:6(3)) и се класира на своя девети пореден финал. Испанецът, който вчера оцеля след истински трисетов трилър с Григор Димитров, е единственият действащ тенисист, който има титла от тази надпревара.

Утре Надал ще се опита да запази това феноменално постижение, а за съперник ще има Новак Джокович.

В първия сет днес Цонга първи стигна до точки за пробив, но не успя да се възползва от три такива в четвъртия гейм, когато Надал изравни за 2:2. Само минути по-късно, Рафа на свой ред проби и затвърди за 4:2. До нови шансове за Цонга не се стигна, а в края на частта Матадора взе още веднъж подаването на съперника за крайното 6:3.

Вторият сет започна вихрено за 8-кратния шампион, който трябваше да приключи мача далеч по-бързо, тъй като поведе след два пробива с 5:1. Тогава обаче настъпи неочакван срив в неговата игра.

Цонга върна единия пробив за 2:5, а в следващия гейм Надал пропиля три мачбола, но след куп равенства, французинът взе подаването си. Последва нов гейм в негова полза - 5:5. Стигна се до тайбрек, който вървеше равностойно до 3:3 точки. След това Рафа натисна, стигна до два мини-брейка и след четири поредни точки, си осигури чистата победа и класиране на финал в Монте Карло.

Това бе 11-ти двубой между Надал и Цонга, а Рафа вече води с 8:3 победи. Любопитно е, че това бе едва втори мач на клей и първи на турнир от календара на ATP.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини