Джокович с трети финал срещу Надал в Монте Карло (видео)



20-04-2013 17:07 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович се класира на втори пореден финал на "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло след разгромна победа над Фабио Фонини с 6:2, 6:1 сета за по-малко от един час игра.

 

В повторение на миналогодишния финал, Ноле ще се изправи срещу осемкратния шампион от Монте Карло Рафаел Надал, който по-рано днес също спечели с 2:0 сета срещу Жо-Вилфред Цонга.

 

Днес сърбинът сложи край на приказката за Фонини, който по пътя към първия си полуфинал в надпреварата от категория "Мастърс 1000" отстрани играчи от Топ 10 като Томаш Бердих и Ришар Гаске.

 

Днес обаче италианецът нямаше никакъв шанс срещу все по-стабилния в Монако Джокович, който стартира колебливо и трябваше да обръща резултата в сетовете срещу Южни и Монако, но впоследствие записа чисти победи над Ниеминен и Фонини.

 

За Новак това ще бъде трети опит да прекъсне феноменалната серия на Надал в Княжеството. През 2009-та година той загуби с 3:6, 6:2, 1:6, а през миналата година пак отстъпи на Матадора.

 

До този момент Рафа и Ноле са се срещали 33 пъти, като испанецът води с 19 срещу 14 победи, като огромна част от тези мачове са били на финали. През миналата година те играха три финала на клей, в които победител бе Надал.

През 2011-та година обаче, Джокович направи 7 поредни победи, надигравайки в мач за титла Надал на всички възможни настилки.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини