Ферер потегли с трудна победа в Португалия



02-05-2013 05:53 | Николай Драганов

Световният №4 Давид Ферер се класира за четвъртфинал на турнира в Оейраш (Португалия, ATP 250) след трудна победа с 2:1 (6:4, 4:6, 6:3) сета над Едуард Роже-Васлен. 

 

Първата част бе решена от пробив за испанеца в последния десети гейм, но във втората двамата размениха общо 5 пробива, като този в повече в полза на Васлен се оказа решаващ за изравняването на резултата. Решителният сет вървеше равностойно, но все пак в осмия гейм Ферер се възползва от една втората си точка за пробив в сета, а малко след това затвори и мача на свой сервис.

 

Негов съперник в следващия кръг ще бъде Виктор Ханеску, който се справи с друг французин - шестият поставен Беноа Пер с 7:6(2), 6:4.

 

През миналата година Ферер не участва на Portugal Open, а шампион стана Хуан Мартин дел Потро, който обаче оттегли участието си от тазгодишната надпревара.

 

На своя първи четвъртфинал в турнир от календара на ATP се класира новата голяма испанска надежда Пабло Карено-Буста, който нашумя със страхотната си серия от 39 поредни победи, макар и на турнири от по-ниска категория. 21-годишният Карено-Буста се наложи над Давид Гофен с 1:6, 6:2, 6:2. В първи кръг той отстрани далеч по-опитния и пети в схемата Жулиен Бенето с 6:3, 6:4.

 

Съперник на испанеца на четвъртфиналите ще бъде четвъртият поставен в схемата Фабио Фонини, който се справи със своя сънародник Паоло Лоренци също в три сета - 7:6(5), 5:7, 6:4

 

Днес своя първи мач в Оейраш трябва да изиграе и №2 в схемата Станислас Вавринка, който има за съперник Алберт Рамос. В първи кръг испанецът се наложи над Карлос Берлок с 7:6(4), 2:6, 6:3. Трети в схемата е Андреас Сепи, който днес излиза срещу Алехандро Фала. 

 

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини