Изборите чукат на вратата, някои се уплашиха да говорят за спорт



09-05-2013 14:44 | Станко Димов

Преди около месец медийната група Sportmedia.tv, в която са спортните сайтове BGbasket.com, BGathletic.com, BGvolleyball.com, BGfootball.com, Tennis24.bg, Viasport.bg, както и интернет телевизията Sportmedia.tv, и интернет магазина Sportforme.com, реши да върви в крак с обществения интерес и даде възможност да различни партии да представят вижданията си за настоящето и бъдещето на спорта у нас.

Със сигурност спортът е важен за възпитанието на децата, за изграждане на навици и характер. Освен това е /или би могъл да бъде/ основание за национално самочувствие. Поради тези причини, трябва да бъде приоритет за всяка партия, претендираща да управлява България. В последните две десетилетия обаче все по-малко се обръща внимание на спорта като фактор за развитие на личността, защо не и на икономиката. По света има градове, чиито жители се издържат основно от провеждане на събития, в голямата част спортни. Ние само слушаме за тях. Време е управляващите, които и да са те, да започнат да работят за спорта, не само той за тях.

Идеята за анкетата и за интервютата предизвика неочаквано и за нас голям интерес. На разпратените мейли с предложения за интервюта откликнаха редица партии, но имаше и такива, които се уплашиха вероятно. Нека не прозвучи като агитация, но със сигурност те нямат ясна визия за развитието на спорта и това според нас е единствената причина да не поискат да отговорят на въпросите на репортерите ни. Категоричното мнение, е че за СПОРТЪТ Е ОТ ВТОРОСТЕПЕННО ЗНАЧЕНИЕ и не им пука за него!

На първо място поставям БСП (интервюто с кандидата на Коалиция за България в 4-ти МИР Велико Търново Петър Кънев, който е от Гражданска квота бе благодарение на лични контакти). На няколко пъти разговарях с техен представител от Пресцентъра и въпреки обещанията и уверенията, че е уведомил, когото трябва се скри.

След това е ДПС и партиите със затихващи функции СДС и НДСВ (участва в битката за Парламента като коалиция Свобода и достойнство). От ПП „Движение България на гражданите”, която е по познаваема, като партията на Меглена Кунева, поискаха да им изпратим въпросите, за да се запознаят, но след това се „покриха”. Същото важи и за Атака, където след няколко разговора с пресслужбата им и лично с Меглена Александрова, техният представител Огнян Стоичков, който на всичкото отгоре бе и председател на Парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в 41-то НС, не пожела да разговаря по въпросите за спорта. Читателите сами може да си отговорят колко му пука за спорта.

От партията на Светльо Витков „Глас народен” също изглежда се уплашиха и въпреки обещанията в крайна сметка решиха да не се подлагат на това „изпитание”. Подобна бе ситуацията и с Лидер, откъдето се отказаха заради неподготвеност и с обещанието, че като са готови ще се обадят. Чакаме и в момента! И още, и още партии нямат подготвени хора по спортните въпроси. Ние обаче ще продължим и след изборите да гоним отговори на въпросите, защото СПОРТЪТ е лицето на една нация, а мнението на почти всички, които застанаха пред микрофоните ни бе, че спортът ни загива. Това означава, че загива и нацията ни.

Ето тези, които се съгласиха да говорят и къде може да видите техните изяви:

Ивайло Стоименов (Зелените) ТУК, ТУК и ТУК

Александър Ненков (ГЕРБ) ТУК

Милен Георгиев (СДС) ТУК

Радан Кънев (ДСБ) ТУК

Красимир Панов (медиен съветник на бившия министър на спорта Свилен Нейков) ТУК

Веселин Методиев (ДСБ) ТУК

Румен Стоилов (ГЕРБ) ТУК

Георги Ганчев (РЗС) ТУК

Петър Кънев (Гражданска листа Коалиция за България) ТУК

Слави Бинев (ГОРДА България) ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини