Азаренка се справи с Ерани и ще играе финал срещу Серина



18-05-2013 17:19 | Николай Драганов

Виктория Азаренка спечели с 2:0 (6:0, 7:5) сета полуфиналната си битка със Сара Ерани и ще спори за трофея от силния турнир в Рим със световната №1 Серина Уилямс.

 

Това бе седми мач между бившата №1 и Ерани и шеста победа за Азаренка. Любопитна подробност е, че за последно двете се срещнаха на четвъртфинал в Доха, където бе последната среща на Вика и срещу Серина Уилямс.

 

Тогава Азаренка все още бе действаща №1, но още преди финалния им сблъсък бе ясно, че от новата седмица Серина ще я свали от върха. Въпреки този факт, а вероятно и благодарение на него, Вика спечели финала и триумфира с титлата, нанасяйки последната загуба на Серина.

 

От тогава насам американката има 23 поредни победи, а финалът в Доха единственият от петте й изиграни до този момент, в който тя допусна поражение. 

 

В следващите месеци обаче Азаренка предаде доста лесно и второто място, тъй като постоянно бе преследвана от контузии, като се отказа по време на турнира в Индиан Уелс, както и от тези в Маями и Монтерей, а в Мадрид загуби рано рано от Екатерина Макарова.

 

Като изключим хубавият спомен от мача в Доха, Азаренка няма никак добра статистика срещу настоящата световна №1. От 13 мача помежду им, Серина има 11 победи и едва две загуби. 

 

Титлата в Доха бе втора и засега единствена за Вика през годината, след като малко по-рано бе триумфира и на Australian Open. От своя страна Серина вече има четири титли и пет изиграни финала.

 

Що се отнася до днешния мач, първата част в него бе истинска катастрофа за Ерани, която допусна три пробива и отстъпи с 0:6 след само 26 минути на корта. От своя страна Азаренка изгуби едва три точки на свой сервис и общо седем за целия сет!

 

Във втория сет играта се изравни, Вика първа проби за 3:1, но веднага след това на свой ред загуби подаването си. При 4:4 италианката дори осъществи ключов пробив и сервираше за изравняване в сетовете, но отново още в следващия гейм пробивът бе върнат за 5:5. Вика взе подаването си макар и трудно, а след дълъг 12 гейм, няколко равенства и два пропуснати мачбола, Азаренка взе пак проби с цената на класирана на финал в Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини