Димитър Кутровски се завръща на корта срещу кипърец



20-05-2013 17:00 | Станко Димов

Точно 10 български тенисисти ще започнат участие в основната схема на втория международен турнир за мъже Carlsberg Cup, който се провежда на кортовете на ТК „Черно море-Елит” и е с награден фонд 10 000.

Поставени ще са националите Александър Лазов (№3), Димитър Кузманов(№4) и Тихомир Грозданов (№8). „Уайлд кард” получиха завръщащият се след наказание Димитър Кутровски, Петър Атанасов и Марсел Радев. По класирането си в световната ранглиста влиза Валентин Димов.

През ситото на квалификациите преминаха финалистите на двойки от първото състезание в Пловдив Петър Трендафилов и Динко Халачев, както и Серафим Грозев. Трендафилов надделя над японеца Риота Киши със 7:6(5), 7:6(0). В началото на тайбрека на втория сет азиатецът получи третото си предупреждение – този път за умишлено изпратена топка в публиката, и бе санкциониран с наказателен гейм от съдията на стол Димитър Донев. Това донесе победата на българина.

Халачев губеше с 1:5 във втория сет срещу Слободан Йевтич от Сърбия, но направи обрат, за да спечели двубоя с 6:2, 7:5. Грозев навакса от сет пасив  срещу швейцареца Лукас Цвайли, за да спечели с 4:6, 6:4, 7:6(2).

Във вторник програмата на централния корт в 10:00 часа открива Александър Лазов. Пазарджиклията излиза срещу Омар Джакалоне от Италия. След него играе полуфиналистът от Carlsberg Cup в Пловдив Димитър Кузманов срещу Марсел Радев. Четвъртият българин, който ще участва на единично утре е Петър Атанасов, който играе с Нико Матич от Германия.

Водач в схемата е испанецът Карлос Гомес-Ерера. В схемата е и средният от братята Джокович – Марко, който ще играе срещу Димов. Най-малкият брат на Новак - Джордже Джокович, участва в квалификациите, но загуби във втория кръг от Данаил Търпов с 4:6, 2:6.

Срещите с българско участие на Carlsberg Cup във Варна:
Петър Трендафилов – (1) Карлос Гомес-Ерера (Исп)
Петър Атанасов – Нико Матич (Гер)
Серафим Грозев – Жулиен Канина (Бел)
(3) Александър Лазов - Омар Джакалоне (Ит)
Валентин Димов – Марко Джокович (Срб)
(8) Тихомир Грозданов – Онджей Вацюлик (Чех)
(4) Димитър Кузманов – Марсел Радев
Динко Халачев – Франсоа-Артюр Вибер (Фр)
Димитър Кутровски – Фотос Фотиадес (Кип).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини