Надал: Подобни мачове правят нашия спорт велик



08-06-2013 00:00

Рафаел Надал определи победата си над Новак Джокович в полуфиналите на "Ролан Гарос" като особено важна. Той призна, че двубоят е протекъл на изключително високо ниво и се е наложило да даде максимума от възможностите си срещу световния номер 1.

"И двамата играхме на много високо ниво. Това бе изключително труден двубой за мен, макар да не е финал. Именно такива срещи правят нашия спорт велик. Загубих подобен в Австралия, но днес аз успях да се наложа.

"Наистина съм доволен от начина, по който играх. Пропуснах добър шанс в четвъртия сет, но след това се борих здраво в петия и постигнах своето," заяви доволният Рафа.

Той призна, че физически се е раздал напълно в петсетовата битка.

"Тези мачове са много дълги и е наистина трудно да бъдеш на 100% от началото до края. Когато играчите са толкова равностойни и дребните неща могат да направят разлика. На моменти той игра просто на невероятно ниво," сподели още испанецът.

Матадора бе помолен и да отличи най-оспорваните според него битки в мачовете си с Джокович.

"Те са толкова много... Бих казал полуфиналът на Олимпийските игри в Пекин бе много напрегнат, финалът на Australian Open 2012, финалът на US Open 2010... а има и още. Тази среща също бе специална, макар и не финал. Наистина страхотен двубой. Подобни срещи правят нашия спорт велик," коментира Надал.

"Наистина съм щастлив от победата, но ми предстои нов двубой. Всички емоции ще изчезнат и в неделя ще срещна нов изключителен играч. Докато трофеят не е в ръцете ми, не мога да мисля за нещо друго," допълни още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини