Цветана Пиронкова срещу Ирина-Камелия Бегу (гейм по гейм)18-06-2013 12:15 | Станко Димов

Цветана Пиронкова победи с 2:0 сета Ирина-Камелия Бегу и се класира за четвъртфинал на турнира в Хертогенбош. Ето как се разви срещата гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

1:0 Отлично начало на срещата за Пиронкова. Нашето момиче спечели гейма си на 0 за след около 70 секунди игра.

1:1 Изключително интересен гейм, който продължи близо 10 минути. Всичко започна по вода за Гебу, която поведе с 40:0. Пиронкова обаче не само успя да стигне до 40:40, но дори след това получи и точка за пробив. За жалост след още няколко равенства, румънката все пак съумя да съхрани подаването си и изравни резултата.

2:1 Много бърз гейм на сметката на Пиронкова, която успя да запише както ас, така и двойна грешка. В крайна сметка нашето момиче с лекота взе подаването си.

2:2 Отново оспорван сервис-гейм на Бегу. Стигна се до равенство, но румънката намери начин да се измъкне и да си вземе подаването.

3:2 За първи път в срещата Пиронкова също имаше затруднения да вземе подаването си. Цвети започна лошо гейма (с двойна грешка), а малко по-късно трябваше да спасява 3 точки за пробив. Нашето момиче намери сили да се справи и не допусна да бъде пробит.

4:2 ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Българката стигна до брейк-пойнт и се възползва по най-добрия начин.

4:3 За жалост Ирина-Камелия Бегу връща пробива. Пиронкова започна отлично гейма и поведе с 40:15, като имаше 2 поредни точки за преднина 5:2. В крайна сметка се стигна до равенство, след което и до точка за пробив, която бе реализирана. Почивка, след която румънката ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Втори пореден гейм на сметката на Бегу и резултатът е изравнен. По 4 гейма за двете.

5:4 Гейм на 0 за Цветана Пиронкова. Пловдивчанката намери най-добрия начин да прекъсне серията на Бегу. Почивка 60 секунди, след която румънката ще сервира за оставане в сета.

5:5 Бегу спечели сравнително лесно подаването си. 5:5 след 55 минути игра на Корт №3. Заключителни геймове, тук всеки пробив може да се окаже ключов.

6:5 Пиронкова спечели на 15 подаването си за втори път в сета Бегу ще сервира за оставане в сета.

6:6 Пиронкова бе само на 2 точки от първия сет (водеше с 30:15). Бегу обаче спаси подаването си. Тайбрек ще реши изхода на първия сет.

7:6 ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ТАЙБРЕК И УСПЕХ ЗА ПИРОНКОВА С 9:7 ТОЧКИ.
Допълнителният гейм премина през куп обрати. Пиронкова първа проби и поведе с 4:2 точки. Малко по-късно Пиронкова поведе с 6:5 и имаше 2 сервиса на своя страна. Бегу обаче спечели и двете точки, поведе със 7:5 и на свой ред имаше 2 сетбол, при това със сервис на своя страна. Последваха още 2 минипробива, след което Пиронкова със сервис на своя страна спечели с 9:7.  Точно 75 минути продължи първия сет.

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Бегу):

0:1 ОТЛИЧНО НАЧАЛО НА ВТОРИЯ СЕТ - ПИРОНКОВА ПРОБИ. Бегу първоначално поведе с 30:0, но Цвети обърна до 30:40. Румънката спаси първата точка за пробив, но малко след това Цвети отново стигна до предимство и този път пробивът стана факт.

0:2 Пиронкова затвърди пробива по възможно най-добрия начин - с гейм на 0.

0:3 ВТОРИ ПРОБИВ НА ПИРОНКОВА, ПРИ ТОВА НА 0.
Отлично начало на втория сет за нашето момиче!

0:4 Още един бърз гейм за нашето момиче. Успехът вече е само на 2 гейма от Пиронкова.

1:4 Много оспорван гейм, в който Бегу в крайна сметка се наложи и прекрати серията от 4 поредни гейма на сметката на Пиронкова.

2:4 Лошо! Бегу върна един от пробивите и ще сервира за намаляване на преднината на Пиронкова само на гейм.

2:5 Браво на Цвети! Тя успя да пробие на 0 и след почивката ще сервира за място в четвъртфиналите в турнира!

2:6 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини