Цветана Пиронкова на четвъртфинал в Холандия!



18-06-2013 16:06 | Любомир Тодоров

Цветана Пиронкова се класира за четвъртфинал на турнира в Хетрогенбош. Пловдивчанката се наложи със 7:6 (7), 6:2. над Ирина-Камелия Бегу (Румъния), като по този начин си осигури място сред най-добрите 8 в турнира.

Първият сет на двубоя бе изключително равностоен. Пиронкова започна по-силно и заслужено първа поведе в резултата с пробив - 4:2. За жалост в ответния гейм Ирина-Камелия Бегу успя светкавично да върне пробива, след което и изравни резултата - 4:4.

От тук до края на сета нови пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек. Изключителна драма настъпи в него, като двете на няколко пъти пропуснаха сетболи, при това имайки предимството на собствен сервис. Победител от ситуацията излезе Пиронкова, която при 8:7 в своя полза спечели подаването си и взе първата част след цели 75 минути игра.

Окрилена от силния финал на сета, Пиронкова започна отлично втората част, като след десетина минути поведе с 4:0 гейма! До края Цвети съхрани преднината си и си гарантира място на четвъртфинал.

В следващия кръг Пиронкова ще срещне 3-ата в схемата Карла Суарес Наваро от Испания, която в същото време се наложи с 2:0 сета над София Арвидсон. С достигането си до четвъртфинал Цвети си гарантира 70 точки.

Ако победи Суарес Наваро, Пиронкова ще заработи 130 точки, като по този начин ще защити 120-е точки, които спечели миналата година по това време на турнира в Ийстборн.

ДВУБОЯТ НА ПИРОНКОВА И БЕГУ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини