Грозданов и Кутровски на четвъртфинал на турнира в Стара Загора



27-06-2013 13:25

Тихомир Грозданов и Димитър Кутровски  записаха нови победи днес и се класираха за четвъртфиналите на международния турнир за мъже в Стара Загора, който е с награден фонд 10 000 долара.

Поставеният под № 8 Грозданов разгроми с 6:0, 6:1 Бастиан Вагнер от Германия за по-малко от час игра на централния корт. Националът за Купа „Дейвис” спечели първите 11 гейма в неравностойния двубой, преди Вагнер да вземе гейма на честта за 1:5.

Това е най-убедителната победа на Тото през 2013 година. За нея шампионът от турнира в Бургас взема две точки за световната ранглиста и 292 долара от наградния фонд. Варненецът очаква на четвъртфинал водача в схемата Роман Йебави. Чехът преодоля трудно Роналд Слободчиков от Русия с 6:7(5), 7:5, 6:3, като при 4:5 във втория сет спаси и мачбол.

Веднага след Грозданов на централния корт излязоха №3 Димитър Кузманов и Димитър Кутровски. Завърналият се от наказание Кутровски спечели със 7:5, 6:1 в мач, изпълнен с обрати. Двубоят започна с пробив на участващия с „уайлд кард” Кутровски.

Националът Кузманов изравни резултата при 3:3, а след това направи и още един пробив за 5:3. Пловдивчанинът сервираше за спечелване на сета, но допусна съперникът му да вземе гейма. След това Кутровски на свой ред проби за 6:5 и подаваше за частта. Бившият национал поведе с 40:15 и след това взе сета.

Във втория двата си размениха в началото пробиви, като Кузманов изравни за 1:1 и така прекъсна негативната си серия от 5 поредни загубени гейма. После Дими успя да направи нов брейк, но този път софиянецът и затвърди за 3:1. Кутровски продължи серията си с пробив.

При 1:5 19-годишният Мико сервираше за оставане в двубоя. В един луд гейм Кузманов спаси 6 мачбола, направи 3 двойни грешки (общо 10 в мача), но при седмата възможност Кутровски спечели мача.

На четвъртфиналите Димитър Кутровски очаква победителя от срещата Ласло Урутия-Фуентес (Чили)  – Томислав Йотовски (Македония).

Тръгналият от квалификациите Динко Халачев започна добре, но отстъпи на петия поставен Мартин Вайс, от Франция с 3:6, 1:6. Левичарят от Хасково поведе с 2:0 гейма, но след това съперникът му взе инициативата и спечели двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини