Цветана Пиронкова е в IV кръг на Уимбълдън!



29-06-2013 22:41 | Станко Димов

Цветана Пиронкова достига до втората седмица на Уимбълдън! Това стана факт, след като пловдивчанката се наложи с 2:1 сета над Петра Мартич в двубой от трети кръг на основната схема. В отделните части Цвети се наложи с 6:1, 4:6, 6:2 след близо 2 часа игра.

В интерес на истината Цветана Пиронкова можеше далеч по-бързо да реши изхода на срещата, тъй като водеше с 6:1, 4:1 (с два пробива), но допусна неочакван спад в представянето си и на практика сама върна Мартич в двубоя.

Все пак в решителния трети сет Цвети се представи отлично и след два пробива се наложи с 6:2, подпечатвайки мястото си в четвърти кръг в турнира. Така за трети път в кариерата си Пиронкова ще играе във втората седмица на Уимбълдън. В първия случай (2010) Цвети достигна до полуфинал, а във втория (2011) – четвъртфинал.

В спор за място на четвъртфинал Пиронкова ще се изправи срещу Агниешка Радванска (Полша, №4), която също записа успех в 3 сета - 7:4, 4:6, 6:3 над Мадисън Кийс (САЩ).

Срещу Радванска Цвети има отрицателен баланс – 2:7 победи. Един от успехите на нашето момиче обаче е на тревни кортове. През миналата година Радванска се представи много силно на "Ол Ингланд Клъб", като достигна финал (загуби от Серина Уилямс).


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини