Томова и Зафирова на четвъртфинал в Прокупле



05-07-2013 12:09 | Станко Димов

Две български тенисистки се класираха за четвъртфиналите на единично на международния турнир за жени в Прокупле, Сърбия, който е с награден фонд 10 000 долара. Това са третата поставена Виктория Томова и осмата Далия Зафирова. Те са на полуфинал и на двойки.

Томова отстрани Стефани Мариел Петит от Аржентина с 6:4, 7:6(2). Следващата й съперница е Тяса Шримпф от Словения. Бившата еврошампионка до 14 г. си осигури 4 точки за световната ранглиста.

Зафирова победи хърватката Силвия Нирич с 6:4, 6:4. В следващия кръг 23-годишната софиянка среща Милана Шпремо от Сърбия. Третата българка в схемата - преодолялата квалификациите Вивиан Златанова отпадна на осминафинал, след като се отказа заради травма в двубоя с четвъртата в схемата Ксения Кнол от Швейцария.

На двойки Виктория Томова и австралийката Виктория Райчич се наложиха над Хердзелас (Босна и Херцеговина) и Маркович (Сърбия) с 6:0, 2:6, 10-8. На полуфинала третите поставени Виктория и Виктория излизат срещу водачките Хюлия и Лютфия Есен (Турция), известно в България с фамилията Велиеви.

Томова и Райчич спечелиха два поредни турнира в Сърбия през юни. Далия Зафирова и Лина Гьорческа от Македония са втори поставени. Те елиминираха сръбкините Маринкович и Перович с 6:2, 6:0. За класиране за финала Зафирова и Гьорческа трябва да победят и хърватките Нирич и Попович.

На турнира в Дьонен, Франция, с награден фонд 25 000 долара, Диа Евтимова приключи на осминафиналите. Шестата в схемата националка за "Фед къп" отстъпи на рускинята Анна Данилина с 6:4, 2:6, 3:6. Евтимова напуска с 8 точки за ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини