Тихомир Грозданов е вече на полуфинал



05-07-2013 13:12

Националът за Купа "Дейвис" Тихомир Грозданов продължава отличното си представяне на международния тенис турнир за мъже в Хасково, който е с награден фонд 10 000 долара.
 
Шестият в схемата българин се класира на полуфинал, след като победи Яраслау Шила от Беларус със 7:6(3), 6:3. Грозданов и неговият съперник си размениха по два пробива в първия сет и логично се стигна до тайбрек. В него 26-годишният варненец взе преднина от началото и го затвори със 7:3 точки.
 
Шила поведе с 2:0 във втората част, но Тихомир направи пълен обрат и бързо стигна до 4:2 гейма. След това белорусинът върна пробив, но до края шампионът от фючърса в Бургас не му даде повече нито гейм.
 
На полуфинал Грозданов се изправя срещу французина Енцо Пи, който по пътя си отстрани Димитър Кутровски и Данаил Търпов. Тото вече има 6 точки за световната ранглиста, където е №653 сега, както и 502 долара от наградния фонд.
 
По-късно в петък ще се състои финалната среща на двойки от турнира в Хасково. В нея третите в схемата Динко Халачев и Петър Трендафилов излизат срещу французите Жулиен Демуа и Глеб Сахаров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини