Дел По: Атмосферата бе невероятна, Ноле заслужи успеха



06-07-2013 00:01

Независимо от загубата си срещу Новак Джокович в полуфиналите на Уимбълдън, Хуан Мартин дел Потро е уверен, че нивото му на игра е дори по-високо от това, което той показа при спечелването на US Open 2009.

Аржентинецът отстъпи в пет сета битка със световния номер 1, но впечатли с представянето си в Лондон.

"Мисля че играх по-добре от 2009-а, когато спечелих US Open. Но тук е друга настилка, друг съперник. Мисля че Ноле заслужи победата си," коментира Дел Потро.

"Подкрепата на публиката при този изтощителен двубой бе много важна. При всички положения техните аплодисменти ме окуражаваха. Хората не се интересуват дали си осми или първи в света, а обичат самия тенис. Беше невероятно.

"Хората усетиха, че дадох всичко от себе си. Не е лесно да излезеш на Централния корт срещу световния номер 1. Публиката винаги оценява показаното и от двамата на корта. Сега съм тъжен, но може би след няколко дни ще мога да оценя в колко голям мач съм участвал," откровен бе още Хуан Мартин.

Той намери сили и да похвали своя опонент. "Той демонстрира защо е №1 в света. Джокович може да играе много добър тенис на всички настилки."

От своя страна Дел Потро пропусна да стане едва вторият аржентинец с финал на Уимбълдън. Досега това бе правил само Давид Налбандян, който загуби финалната битка през 2002-а от Лейтън Хюит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини