Лари Стефанки: Доминацията на Федерер приключи



03-01-2010 18:50 | Станко Димов

Треньорът на Анди Родик и бивш победител на Индиън Уелс Лари Стефанки сподели възгледите си за мъжкия тенис в момента. Специалистът, който държи основно на физическата издържливост и тактика вярва, че доминацията на Роджър Федерер е към своя край.

 

"Шоуто на Федерер приключи. Мъжкият тенис отдавна не е бил толкова отворен. В момента има 8 или 10 момчета, които могат да спечелят Australian Open, ако са добре подготвени. Родик е един от тях", коментира Стефанки пред Herald Sun.
"Това не е само мое мнение. Всички виждат, че в момента силите са изравнени и Федерер не е толкова страшен. Сега мъжкият тенис е повече от интересен", сподели още треньорът.

 

В същото време възпитаникът на Стефанки - Анди Родик, изрази надежите си за годината. "Моите цели не са се променяли вече няколко години - ще се опитам да спечеля още някой турнир от Големия шлем. На този етап от кариерата ми за мен няма значение дали ще съм номер 4 или 7 в света. Важното е да имам сили да се боря за турнир от Шлема. Миналата година бе силна за мен. Играх финал на Уимбълдън, което ми вдъхва увереност преди началото на сезона", коментира Родик. Бившият номер 1 има една титла от Големия шлем - US Open 2003.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини