Стосър с втора титла от WTA



18-04-2010 23:33 | Станко Димов

Австралийката Саманта Стосър спечели втора титла от турнирите на женската тенис асоциация.

 

Поставената под номер 4 в основната схема триумфира на надпреварата в Чарлстън, Южна Каролина, след като в спор за титлата победи с 6-0, 6-3 рускинята Вера Звонарьова. Стосър, която спечели първата си титла миналата годна в Осака, поведе с 5-2 успеха в срещите си със Звонарьова.

 

"Винаги е важно да играеш добре. Но когато това се случи и във финал, насладата е двойно по-голяма. Бях готова за мача днес и на всяка цена исках да спечеля. Чувствам, че съм във форма и сега е моят момент", сподели Стосър, която заема 11-а позиция в световната ранглиста.

 

"След тази седмица мога да кажа, че се чувствам отлично на клей. Това е страхотно, тъй като сега започват важните двубои на тази настилка. Когато започне "Ролан Гарос" ще направя всичко възможно да съм в оптимална форма и да повторя успеха си от миналата година", коментира Стосър.

 

Достойната финалистка Звонарьова също похвали успеха на австралийката.
"Сам игра невероятно и заслужи тази титла. Бях на крачка от триумфа, но днес на корта имах много силен съперник. За жалост не успях да и се противопоставя", призна Звонарьова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини