Впечатляващо завръщане на корта за Мартина Хингис



01-08-2013 15:10 | Станко Димов

Мартина Хингис се завърна на корта по впечатляващ начин. Бившата №1 и нейната партньорка Даниела Хантухова записа изразителна победа в турнира на двойки в Карлсбад. Хингис и Хантухова се наложиха с 6:1, 6:1 над тандема Юлия Гьоргес / Дрия Журак.

Хантухова и Хингис не допуснаха пробив, като швейцарката дори не даде точка за пробив на съперничките си, когато бе на сервис. Срещата продължи едва 51 минути.

„Беше невероятно”, сподели Хингис след срещата.

„На Даниела и коства много кураж и вдъхновение, за да ме вдигне от гроба, но аз съм наистина щастлива, че имам партньор като нея. Това прави нещата по-лесни. Бях нервна в началото на срещата, но Даниела бе на мястото си и не трепна дори за момент, което ми вдъхна увереност в собствените сили. След първия сет започнах истински да се забавлявам на корта”, коментира бившата №1 в света.

„От известно време не спирам да го повтарям, особено през последните няколко години, но Мартина липсва на големия тенис и мисля, че всички вие се убедихте в това тази вечер”, каза от своя страна Хантухова.

„За мен беше неописуемо удоволствие да я видя от моята част на корта. И ако трябва да бъда честна се опитвах да копирам по малко от това, което тя прави. През цялата си кариера съм се вдъхновявала от Хингис и фактът, че отново мога да играя рамо до рамо с нея означава много за мен”, каза още дългокраката словачка.

Следващите съпернички пред Хантухова и Хингис ще бъдат поставените под №3 в схемата Ракел-Копс Джоунс и Абигейл Спиърс. Двубоят ще бъде в петък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини