Серина се завръща на корта в Торонто (основна схема)



04-08-2013 14:48 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова няма да вземе участие в започващия в понеделник в Торонто „Роджърс Къп”. Очакваше се, че пловдивчанката ще се включи в квалификациите на турнира, тъй като ранкингът й не и осигурява място в основната схема, но в последния момент Цвети е променила решението си.

Това означава, че Пиронкова най-вероятно ще се завърне на корта след седмица, когато започва другият силен турнир – в Синсинати. Цвети ще се включи в квалификациите.

Иначе в Торонто в игра ще видим всички от Топ 10, с изключение на Мария Шарапова. Рускинята се възстановява от травма и още преди няколко дни обяви, че ще пропусне надпреварата в Канада.

Световната №1 Серина Уилямс е водач в схемата, а в нейната половина попадна и Агниешка Радванска. Двете могат да се срещнат на полуфинал. В Торонто на корта се завръща и шампионката от Уимбълдън Марион Бартоли, която се натресе в четвъртината на Серина Уилямс.

В другата част на схемата пък са състезателки като Виктория Азаренка, миналогодишната шампионка Петра Квитова, Ангелик Кербер, Ли На и др.

Турнирът „Роджърс Къп” е първото сериозно изпитание от т.нар. US Open серии. Въпросната надпревара се провежда в Канада, като тази година дамите играят в Торонто, а мъжете в Монреал.

ОСНОВНА СХЕМА В ТОРОНТО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини