Рафа Надал: Бях по-добър във важните точки



17-08-2013 15:42 | Станко Димов

Рафаел Надал осъществи изключителен обрат срещу Роджър Федерер и се класира за полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Синсинати. Рафа се наложи с 5:7, 6:4, 6:3 след повече от два часа игра. Ето какво каза Матадора след срещата.

„В средата на мача започнах да се движа по-добре, да навлизам в корта и оттам да удрям топката. Освен това подобрих и ретурите си. Това ми помогна много, защото от дъното на корта имах възможността да използвам повече форхенд, нещо, което не се случваше през първия сет.

Като цяло двубоят бе много равностоен. Федерер имаше добри шансове във втория сет. Мисля, че във важните моменти аз изиграх по отличен начин няколко точки”, коментира Надал. 

Испанецът вече е с впечатляващия показател 12:1 победи в 3-сетови двубои от началото на годината. Освен това, Надал има 14 победи и 1 загуба срещу състезатели от Топ 10! След завръщането си на корта през февруари, испанецът има 51 победи и 3 загуби, което е най-доброто му постижение в кариерата.

В спор за място на финал Рафа ще премери сили с Томаш Бердих. В последните 13 двубоя между двамата, Бердих е спечелил едва 2 два сета. Рафа води с 14:3 победи над този съперник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини