Надал мечтае да играе финал на US Open срещу Федерер



03-09-2013 16:06 | Станко Димов

Рафаел Надал бе на крачка от първи сблъсък с Роджър Федерер на US Open. Двамата попаднаха в една половина на схемата и можеха да се срещнат на четвъртфинал, но това няма как да се случи, след като Федерер напусна турнира кръг по-рано. Швейцарецът претърпя изненадваща загуба от иначе считания за абонат Томи Робредо – 0:3 сета.

„Ще бъде страхотно, ако един ден имаме възможност да играем (с Федерер) на финал тук. Мисля, че нашето съперничество на корта е достойно да се пренесе на всички най-големи кортове в света, при това в двубой за титлата”, коментира Надал.

„За испанския тенис е страхотно, че Томи Робредо и Давид Ферер също продължават напред в турнира. Условията за игра днес бяха много тежки, но ние сме доказани бойци и се справихме. Давид е готов за битка, Томи също. Лично аз съм впечатлен от начина, по който Робредо се завърна в големия тенис”, каза още Надал.

До момента Надал и Робредо са се срещали 6 пъти, като Рафа има 100% актив от победи, при това с един единствен загубен сет. За последно обаче двамата са играли през 2009-а година.

Двубоят между Надал и Робредо ще бъде в ранните часове на четвъртък, а победителят ще се класира за полуфинал на US Open 2013.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини