Джокович: Вавринка показа защо е в Топ 10



Джокович: Вавринка показа защо е в Топ 10
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-09-2013 12:48 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович победи с 3:1 сета Михаил Южни и се класира за полуфинал на US Open, където ще премери сили със Станислас Вавринка, който изненадващо отвя с 3:0 сета Анди Мъри.

„Очаквам да се получи много равностоен двубой. Определено мисля, че няма да има изявен фаворит. Той показа днес защо заслужава да бъде играч от Топ 10. Той победи в 3 сета действащия шампион, след като изигра вероятно един от най-добрите си двубои на тази настилка”, коментира Джокович.

Носителят на 6 трофея от Големия шлем сподели също, че е доволен от формата, която показва от началото на турнира в Ню Йорк. „В много от двубоите си играх агресивно, доминирах на корта. Мисля, че съм изпълнен с увереност. Дори тази вечер, когато загубих сет усещах, че като цяло контролирам двубоя”, призна Ноле.

26-годишният сърбин рискува да загуби мястото като №1 в света, ако не успее да победи Вавринка на полуфиналите, а Рафаел Надал спечели турнира.

„Това е допълнителна мотивация за мен. Беше така на четвъртфиналите, така ще бъде и на полуфиналите. Тук съм, за да спечеля”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини