Ноле: Тъкмо заради тези мачове живеем и се състезаваме



07-09-2013 23:52

Новак Джокович остана изключително щастлив от драматичния си успех след 4-часа битка срещу Станислас Вавринка в полуфиналите на US Open 2013. Той не пропусна да похвали за представянето и своя съперник.

"Именно за тези мачове живеем и се състезаваме. Искам първо да поздравя моя съперник Станислас Вавринка за изключителния двубой. В началото Стан бе по-добър и по-агресивен. Аз се опитвах да се задържа в мача и да намеря своя ритъм," обясни Джокович в интервю на централния корт.

"До последно вярвах, че мога да спечеля. И друг път съм обръщал двубои по подобен начин. Днес бях твърде нервен и не показах най-добрата си игра в началото. Щастлив съм, че спечелих в пет сета и ще направя всичко възможно да се подготвя максимално добре за финала.

"В началото не играех по начина, по който исках. Но поздравления за представянето на Вавринка. След това обаче успях да обърна развитието на двубоя. Публиката също беше страхотна и ни подкрепяше през цялото време. Надявам се да си почина с пуканки в леглото и ще гледам втория полуфинал," каза още световният номер 1.

Направилият чудесно представяне в турнира Станислас Вавринка също каза няколко думи пред пълния централен корт в Ню Йорк, който го изпрати с овации.

"Това бе страхотен турнир за мен. Днес допуснах тежка загуба, но поздравления за Ноле. Борих се до края. Въпреки всичко това бе чудесен опит за мен," сподели Стан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини