Пиронкова се провали в квалификациите в Токио



21-09-2013 09:58 | Николай Драганов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не успя да се класира за основната схема на турнира от сериите "Премиер" в Токио, след като допусна поражение от Полона Херцог с 4:6, 2:6 във втория квалификационен кръг.

 

За 75 минути намиращата се под №82 в света словенка записа втора победа от четири мача срещу Пиронкова, а за нашето момиче остава почти илюзорната възможност да намери място в основната схема като "щастлива губеща".

 

Цвети проби и поведе с 2:0 на старта на двубоя, но Херцог веднага пробива и в крайна сметка спечели пет от следващите шест гейм за преднина от 5:3. Пиронкова взема подаването си и намали, след което дори спечели първите две точки в подаването на Херцог, но до изравняване така и не стигна и словенката поведе с 1:0.

 

На старта на втората част Пиронкова бе пробита за 2:0, а при 3:2 в полза на Херцог нашето момиче имаше две точки за връщане на пробива, но не успя да се възползва. Това изглежда съвсем сломи пловдивчанката, която до края на мача така и не спечели нов гейм.

 

Цвети остава с 20 точки за ранглистата от Токио, като не е ясно дали ще успее да се задържи в Топ 100. Следващият турнир, за който пловдивчанката е подала заявка за участие е този в Пекин, но засега тя не намира място дори в квалификациите. За да попадне там първата ракета на България се нуждае от откази на поне 4 състезателки преди нея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини