Карлос Моя: Мъри не е достигнал нивото на Джокович и Надал



24-09-2013 21:25

Бившият номер 1 Карлос Моя изрази мнение, че Анди Мъри трудно ще достигне нивото на постоянство в представянето на Новак Джокович и Рафаел Надал. Именно с това той си обяснява неубедителното представяне на Мъри след успеха му на Уимбълдън.

"Това, което се случи с Мъри след титлата му на Уимбълдън е комбинация от много неща. Да станеш първият британец шампион в Лондон от 77 години, е много сериозно постижение. Той вероятно е изпитал облекчение, тъй като преди това цялата нация бе стоварила огромни очаквания върху него.

"След случилото се Анди вероятно се опитва да върне своя ритъм и да потърси отново мотивация. Сигурен съм, че за в бъдеще той ще печели още такива турнири, но в момента не му е лесно," смята Моя.

Моя критикува треньора на Мъри Иван Лендъл, който според него го кара да се фокусира твърде много върху турнирите от Големия шлем. Моя е на мнение, че по този начин шотландецът трудно ще може да стане №1.

"Най-добрият начин да започнеш турнир от Големия шлем е като преди това спечелиш "Мастърс 1000". Това ти дава нужната увереност. Лендъл го кара да се фокусира твърде много върху Шлема.

"В момента подобна стратегия могат да си позволят само Джокович и Надал. За мен Мъри не стигнал тяхното ниво като ниво на постоянство, но може би един ден ще успее.

"Рафа достигна 12 финала при участие в 13 турнири и спечели 10 от тях. Джокович пък загуби много малко срещи през сезона," коментира още Моя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини