Стъпка по стъпка към още по-големи успехи, пожела си Гришо



20-10-2013 22:26 | Станко Димов

Григор Димитров е героят на деня, а защо не и на месеца и годината за българския спорт като цяло. Ето какво каза българинът след историческия си триумф в Стокхолм.

"Това е един от най-добрите мачове за мен през годината. Наистина съм много щастлив и изпълнен с емоции. Това е първата ми титла и тя определено значи много за мен, особено тук в Стокхолм", сподели Гришо след големия си триумф и награждаването.

"Да играеш срещу подобен играч на финал и да изоставаш със сет не е никак лесно, но всичко успя да се развие добре за мен и ето, че държа трофея, добави Димитров, който имаше подкрепата и на доста българи по време на финалния мач.

"Беше много приятно да видя тези хора, това наистина означава много за мен. За малка страна като България тези неща ще бъдат видяни и чути, което е важно. Искам да благодаря на още много хора, не само на феновете, но и на семейството си, на приятелката ми, на целия отбор, които ме подкрепяха по време на цялата година и по време на всички тези седмици в различни точки на света", продължи шампионът.
"Никой не знае какво се случва "зад сцената", но този успех е много голям и за тях, не само за мен", не пропусна да отбележи Григор, който получи въпрос и кога мисли, че ще успее да влезе в Топ 10.

"Не обичам да си поставям целите по този начин. Всичко си има своето време и трябва да се случи стъпка по стъпка. Днес постигнах нещо, в което наистина се бях прицелил. Вярно е, че това е само ATP 250 турнир, но трябва да играеш много добър тенис и да победиш няколко души. Какво остава за ATP 500, "Мастърс" турнир или Голям шлем. Всичко трябва да се случва постепенно, да дойде точния момент и да работиш в правилната посока. Тогава ще дойдат и тези трофеи и можеш да се прицелиш в нещо по-голямо", коментира 22-годишният Григор Димитров.

Гришо получи трофея от принца на Швеция, а на мачът присъства и малката принцеса, въпросът за която накара Гришо да извади широка усмивка. "Бяха много мили. Щастлив съм, че имах шанс да се срещна с тях, почувствах се добре дошъл и наистина го оценявам. Малката принцеса беше голяма сладурана. Такива моменти се помнят цял живот", подчерта той.

Очаквано българинът е център на внимание от почти всички специализирани световни сайтове за тенис, включително и официалния сайт на ATP, където има голям материал посветен на Гришо. Там нашето момче повтори, че това е една от най-големите му победи и сподели повече за бъдещите си планове и очаквания.
"Да победиш топ играч на финал означава много. Чувството е страхотно и е много добре за твоята психическа настройка. Знаеш, че можеш да се противопоставиш на тези момчета, особено когато дойде мач от Големия шлем, ще бъдеш по-добре подготвен", коментира Димитров.

Родният талант сподели, че е още по-щастлив от начина, по който е успял да се задържи в мача и да го обърне, отколкото от самата титла. "Дори да бях загубил мача, най-важното бе да поставя на изпитание своите възможности и да се опитвам да контролирам това, което умея. Това беше черешката на тортата."

"Ще излизам на корта и ще се боря колкото мога. Успехът никога не е гарантиран. Най-хубавото нещо в тениса е, че винаги идва следващата седмица. Моята цел е непрекъснато да ставам по-добър, да се трудя здраво и надявам се всички това да се изплати в успехи", завърши Димитров.

Голямата еуфория за големият български шампион бе видима и във "Фейсбук", където преди да си легне Гришо също написа няколко реда на своите фенове.

"Едва ли бих могъл да бъда по-щастлив в момента. Беше много тежък мач. Стокхолм е специално за мен място и съм много щастлив, че спечелих първата си титла тук. Голямо благодаря на организаторите за тяхното гостоприемство, на феновете за тяхната подкрепа и специални благодарности на кралското семейство, което наблюдава мача на живо. Пътувам за Базел утре. Лека вечер на всички", написа Димитров, който едва ли ще успее да спи спокойно тази вечер.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини