Пиронкова пред Tennis24.bg: На година ме проверяват за допинг по 12 пъти



28-10-2013 15:17 | Станко Димов

Цветана Пиронкова за втора поредна година ще участва на Турнира на шампионките в София, с който на практика приключва сезона в WTA. Цвети попадна в една група с Ана Иванович, Саманта Стосър и Елена Веснина, а след тегления днес жребий отдели време на журналистите, сред които имаше и няколко репортера на Tennis24.bg. Ето какво каза Цвети пред нас.

ЗА ГРУПАТА В ТУРНИРА НА ШАМПИОНКИТЕ
„Групата определено е трудно. Развълнувана съм от това, че турнирът започва утре. Играла съм с Ана и Саманта на официални мачове, с Елена пък много пъти сме тренирали заедно, така че познавам играта й на трите доста добре.

ЗА ПРЕДСТАВЯНЕТО Й ПРЕЗ СЕЗОНА
Много коментирах тази тема през последните дни. Доволна съм от представянето ми на 3 турнира. За съжаление тенисът е такъв спорт, че трябва да си много постоянен, за да имаш добра позиция в ранглистата. Съответно тази година аз не бях, загубих доста точки и спадът не закъсня. Но пак казвам – не правя драми от това, осъзнавам, че може да се случи на всеки, както се и случва, не съм единствения случай. Гледам напред и се надявам през новия сезон да се представя по-добре. А и нямам да защитавам много точки (усмихва се).

ЗА ТРЪПКАТА ДА ИГРАЕШ ПРЕД РОДНА ПУБЛИКА
Разбира се, че да играеш пред родна публика е голяма тръпка и отговорност. Това обаче дава и известна доза нервност. Мен лично това ме мотивира много и в сравнение с другите момичета тук имам плюс.

ТРЯБВА ЛИ И ЖЕНИТЕ ДА ИГРАЯТ 3 ОТ 5 СЕТА?
3 от 5 сета? За мен тази идея е малко странна, както и целия този шум, който се вдигна по въпроса. Не знам защо мъжете толкова мрънкат, че наградните фондове са еднакви при мъжете и жените. Ние все пак не сме взели парите от техния награден фонд. Смятам, че жените напълно заслужаваме да бъдем с равен награден фонд. Ние също се раздаваме много, също играем по 30 турнира в година в различни точки в света и сме също толкова отдадени. Не смятам обаче че двата спорта трябва да се сравняват. За мен мъжкият и женският тенис са два различни спорта. Не мога да определя единия като по-атрактивен от другия, всеки има своите плюсове и недостатъци.

ДОПИНГ СКАНДАЛИТЕ В ТЕНИСА
Тази тема не се обсъжда особено много в съблекалните, ако мога така да се изразя. Моят личен опит е, че допинг контролът е много затегнат в тениса. Мен ме проверяват постоянно. Постоянно трябва да си изпращам координатите и всеки ден трябва да казвам къде съм, за да могат да ме намерят. И ме посещават много редовно. Миналата година ме посетиха 12 пъти, вкъщи дойдоха може би 5-6 пъти. Даже сега преди няколко седмици пак ме провериха. Виждам, че по турнирите се случва постоянно.

ЗА ПЛАНОВЕТЕ ЗА НОВИЯ СЕЗОН
В момента съм се отдала изцяло на Турнира на шампионките. След него съм планирала почивка, може би 2-3 седмици, след която ще започна подготовката за новия сезон. Все още обаче не съм решила къде ще започна новия сезона и кой ще бъде първият ми турнир, това ще го направя по-нататък.

КЪДЕ СЕ ЧУВСТВА НАЙ-ДОБРЕ И КАК ПОЧИВА
Най-добре се чувствам у дома. Може би защото пътувам постоянно. Обичам да пътувам, но на близки дестинации. Обичам да ходя на планина, даже има едно място, което напоследък посещавам доста често. Това е едно еко селище до Велинград. Там мога да се отпусна, чист въздух, прекрасна природа, за мен това са много важни неща.

ЕКИП НА TENNIS24.BG

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини