И победителката е....



03-11-2013 11:37 | Станко Димов

В неделя по традиция е време за финал. Изключение не прави и Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, от който остана да се изиграе само един двубой – най-интересният!

До последната среща в турнира в София достигнаха Симона Халеп и Саманта Стосър. Любопитното е, че румънката единствена няма загуба в надпреварата и ако спечели трофея ще се поздрави и със солиден чек за $270 000, както и 375 точки, които ще я доближат още повече до Топ 10 в света.

Очаква се и днес да има сериозно румънско присъствие по трибуните. „Преди всичко искам да благодаря на невероятната публика. Да видя толкова много румънци, които са пътували до София специално заради мен, е нещо е неописуемо”, сподели Халеп след полуфиналния си мач с Иванович в събота.

Халеп също така призна, че има леки физически проблеми, свързани с травма в крака, но се надява те да не и попречат да покаже най-добрия си тенис днес. Любопитното е, че от началото на сезона румънката има спечелени цели 5 титли, при това на 3 различни настилки.

Саманта Стосър също се радва на силен сезон. За първи път в кариерата си австралийката успя да спечели два трофея в рамките на календарната година (Карлсбад, Осака), а при нов триумф тази вечер ще запише шампионски хеттрик. Стосър и Халеп са се срещали 5 пъти, като Сам води с 3:2 победи. Последните два двубоя обаче отиват на сметката на Халеп. Преди няколко седмици двете се срещнаха на финала в Москва, където трофеят вдигна Симона.

„Дали ще търся реванш за загубата в Москва? Ако ме питате дали ще се опитам да спечеля титлата в София – да, ще опитам. Нормално е в края на сезона да не сме свежи. Знам, че ме очаква труден мач. Симона е състезател, който не дава нито една точка без борба. Тя се намира в страхотна форма и със сигурност ми предстои голяма битка”, коментира Стосър.

Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, финален мач:

17:20 часа: Симона Халеп (Румъния, №1) – Саманта Стосър (Австралия, №4) пряко по БНТ1

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини