Джокович сломи Ферер и запази шанс да се върне на върха



03-11-2013 18:06 | Николай Драганов

Новак Джокович успя да спечели трофея от "Мастърс" 1000 турнира в Париж, надигравайки със 7:5, 7:5 Давид Ферер във финалния двубой.

 

По този начин и благодарение на вчерашния успех на Ферер над Рафаел Надал, сърбинът има шанс да се завърне под №1 в световната ранглиста до края на сезона. Матадора ще завърши на върха в ранглиста със сигурност при две победи на финалния "Мастърс" в Лондон.

 

Ноле губеше в резултата по време и на двата сета, но успя да покаже психическа издръжливост и да пречупи шампионът от миналата година Ферер. Испанецът първи повеждаше с пробив и в двата сета, а освен това сервираше за тяхното спечелване при 5:4, но два пъти допусна два пробива в най-важните заключителни моменти.

 

Това бе шести трофей за Ноле през 2013 година и общо №16 от "Мастърс" турнири, като по този показател е трети във вечната ранглиста след Федерер (21) и Надал (26). Титлата от Париж е и общо 40-та в кариерата на сърбина.

 

Ферер първи проби в мача в петия гейм за 3:2 в своя полза и сервираше за първата част при 5:4, когато обаче допусна пробив и изравняване. Крахът бе пълен, тъй като Ноле не само затвърди, но успя да постигне и втори пробив, с което поведе в сетовете под носа на испанеца.

 

Сценарият се повтори и във втората част - ранен пробив за Ферер още в първия гейм и без колебания до самия му край. Отново при 5:4 испанецът не намери сили да вземе подаването си и Ноле изравни, а след това направи и втори пробив за крайното 7:5 и 2:0 сета във финалния мач в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини