Бердих се справи с Ферер и запази шансове за следващата фаза



07-11-2013 00:09

Томаш Бердих победи Давид Ферер с 6:4, 6:4 в двубой от група "В" на финалния "Мастърс" на най-добрите играчи през сезона на АТР. Това на практика означава, че Ферер има само теоретични шансове да продължи в следващата фаза, тъй като вече има две загуби.

Бердих бе изключително убедителен като спечели 29 от 30 точки на първи сервис и реализира общо 10 аса. Той реализира общо 30 печеливши удари при само 6 за Ферер.

Чехът не допусна нито един път да загуби подаването си и с по един пробив в двата сета си осигури успеха. Така той вече има 7 победи от 12 двубоя с Ферер и взе реванш за скорошната си загуба от него в Париж.

"Не беше лесно, тъй като Давид е страхотен играч. Имах специално изградена тактика и мисля, че тя проработи напълно. Като цяло играх много добре. Вече мисля за следващия си мач," коментира Бердих.

В последните мачове Бердих играе с Рафаел Надал и дори при загуба 0:2 сета има шанс да продължи, ако Ферер победи Вавринка. Ако обаче Вавринка победи Ферер, то Бердих ще трябва да победи Надал, от когото има 15 поредни загуби.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини