Пиронкова се размина с основната схема в Китай



29-12-2013 07:41 | Николай Драганов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не успя да се класира за основната схема в първия за годината турнир от календара на WTA в Шензен (Китай), след като допусна поражение във втори кръг на квалификациите от 21-годишната швейцарка Виктория Голубич след 4:6, 3:6.

 

Намиращата се под №194 в света Голубич проби два пъти в първата част и три пъти във втората, докато Цвети успя да го стори по веднъж в двете части. Българката показа добра успеваемост при точките за пробив, печелейки и двете такива, които се отвориха пред нея в мача, но това не се оказа достатъчно за победата. 

 

За разлика от първия си мач в Китай, спечелен категорично от нашето момиче за по-малко от един час, днес съперничката на Цвети бе тази, която не изпусна сериозно инициативата в нито един момент. Така Голубович записа първа победа в първия мач между двете и ще играе в основната схема на един от най-новите турнири в календара при жените.

 

Надпреварата в Шензен е от категория International и се провежда от миналата година, когато с титлата триумфира представителката на домакините Ли На. За Голубович пък това ще бъде едва второ участие в основната схема на турнир от календара на WTA. 

 

Цвети Пиронкова пък ще трябва бързо да преглътне разочарованието и да се отправи към Австралия, където ще се опита да се класира за основната схема на турнира от категория "Premier" в Сидни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини