Триумфът на Цветана Пиронкова гейм по гейм



10-01-2014 10:15 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Ангелик Кербер, финал в Сидни.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

1:0 Отлично начало на двубоя за Цветана Пиронкова, която спечели убедително подаването си на 15.

1:1 Много напрегнат гейм. Пиронкова започна силно и поведе с 40:15, което и осигури 2 последователни точки за пробив. За жалост в най-важния момент Кербер изчисти ударите си и на практика не допусна грешка в следващите 4 разигравания, които спечели, а с тях съответно и гейма.

1:2 Първи ПРОБИВ в мача, за жалост на сметката на Кербер. На свой ред германката получи преднина 40:15, но за разлика от Цвети не сгреши и се възползва още от първия си брейк-бол, с който поведе в резултата непосредтсвено преди първата почивка.

2:2 Пробивът е върнат веднага! При 30:30 Пиронкова направи много хубав печеливш удар от форхенд, който и донесе точка за връщане на пробива. До следващо разиграване така и не се стигна, след като германката сама даде гейма, допускайки двойна грешка.

3:2 Цвети Пиронкова отново си връща преднината в резултата. Българката трябваше да обръща гейма след пасив 15:40, но го направи по впечатляващ начин - с няколко брутални уинъра от форхенд, с които не даде шанс на Кербер.

4:2 Втори пробив и трети пореден гейм за Цветана Пиронкова! Отново много равностоен гейм, в който и двете показаха страхотна игра в защита. Цвети получи 3 точки за пробив, Кербер спаси първите 2, но при третата прати топката в аут.

4:3 Може би най-продължителният гейм от началото на финала, който за жалост завършва в полза на германката. Пиронкова имаше 3 геймбола за 5:2, но и в трите случая не успя да се възползва. В крайна сметка Кербер успя да върне втория пробив и сложи край на серията от поредни геймове за Цвети. Пауза, след която германката ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 След най-дългия гейм видяхме и най-късия такъв. Гейм на 0 за Кербер и резултатът вече е равен.

5:4 Цвети Пиронкова отговори с бърз гейм на сметката си. Българката излиза напред в резултата, а след паузата Кербер ще сервира за оставане в първия сет.

6:4 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА!
Поредният фантастичен гейм на сметката на Цвети, която след като пропусна един сетбол, при втория наниза ас от ретур. Българката е "само" на сет от мечтаната първа титла.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Пиронкова)

1:0 Макар и не особено лесно, Цветана Пиронкова спечели първото си подаване във втората част и излиза напред в резултата.

1:1 Маратонски гейм, който продължи 13 минути! След 11 равенства и 7 пропуснати точки за пробив, Кербер успява да спечели подаването си.

2:1 Мъчителен гейм, който в крайна сметка завършва в полза на Пиронкова. Нашето момиче поведе с 40:0, но след това се мина през няколко равенства, преди Цвети да вземе подаването си.

3:1 ПРОБИВ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. След като пропусна куп брейкболи в предишния гейм на Кербер, този път Цвети проби от първия шанс.

3:2 Пробивът веднага е върнат. Цвети допусна няколко грешки от форхенд и позволи на Кербер да направи ри-брейк. Все още гейм преднина за Пиронкова, след паузата Кербер ще сервира за изравняване на резултата в сета.

3:3 Втори пореден гейм на сметката на Кербер, която успява да изравни резултата във втория сет - по 3 гейма за двете претендентки.

3:4 За жалост Кербер пробива отново и взима 3-и пореден гейм на сметката си, като по този начин повежда в резултата във втория сет. След паузата германката ще сервира за преднина 5:3.

4:4 Цвети Пиронкова връща пробива! Българката поведе с 40:0, Кербер спаси първия брейкбол с отлично излизане на мрежата, но при втория Цвети завърши с бекхенд по диагонала.

5:4 Цвети Пиронкова спечели с лекота подаването си и вече е само на 4 точки от първата си титла! Давай Цвети, малко остана! Успех!

6:4 ТИТЛАААА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини