Димитров - Раонич - 6:3, 3:6, 6:4, 7:6(10) (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)



18-01-2014 06:55

Григор Димитров надви Милош Раонич с 6:3, 3:6, 6:4, 7:6 и се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. По този начин той стана първият българин при мъжете, който достига толкова напред в турнир от Големия шлем.

Вижте развитието на срещата с коментар гейм по гейм:

СЕТ
* - сервира Григор Димитров

 

1:0 - Гришо открива резултата само за няколко секунди след отлични начални удари и агресивна игра, които не позволиха на Раонич да спечели дори точка.

 

1:1 - Раонич "връща жеста" с бърз гейм на сметката си. Както се и очакваше, битката днес до голяма степен ще се води от начален удар.

 

2:1 - Първо изпитание за Гришо, на което българинът издържа. Димитров поизгуби първият си сервис и му се наложи да спасява две точки за пробив, което за щастие успя да стори и да поведе отново в резултата. 

 

2:2 - С гейм на 15 Милош Раонич изравнява резултата. Канадецът засега почти не показва колебания от начален удар.

 

3:2 - Солиден гейм в полза и на Гришо, който също печели на 15 и прехвърля напрежението отново в полето на своя съперник.

 

3:3 - Григор Димитров спечели и двете точки в този гейм, в които се стигна до разиграване, но засега мощният и отлично пласиран начален удар на Раонич му стига да не допуска точки за пробив.

 

4:3 - Гришо отново показа малко повече колебания от начален удар, като изостана с 0:30. Българинът обаче демонстрира и характер, като не позволява срив в настроението си и отново успява да обърне резултата, с което да излезе напред в първата част.


5:3 - ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Възгласи "Григор Димитров!" огласиха корта малко преди сервиса на Раонич, което сякаш повлия на канадецът. Той изгуби първия сервис, а с това и концентрация, допусна няколко грешки и позволи на Гришо да вземе подаването му, при това на 0!

 

6:3 - ГРИШО ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СЕТ! Българинът затвърди с цената на първата част на 0 и повежда в резултата!


СЕТ 2
* - сервира Милош Раонич


1:0 - Убедително начало за Раонич, който печели на 15. Точката за Гришо в този гейм обаче бе след хубаво разиграване и българинът бе аплодиран от местната публика.

1:1 - Никакви проблеми за българина. Раонич се опитва да прави максимално агресивни ретури, но това засега води само до грешки. Малко над 30 минути игра в Мелбърн.

2:1 - Раонич пак бе убедителен на свой сервис и не остави шанс на Димитров.

3:1 - ПРОБИВ ЗА РАОНИЧ. Канадецът отново подходи максимално агресивно и след хубав печеливш удар поведе 30:15. Грешки на Димитров доведоха ситуацията до съвсем лесно постигнат пробив от Раонич.

 

4:1 - Гришо се "вкопчи" в този гейм, като при 30:30 и 40:40 игра два пъти на втори сервис, но с висока топка насочена към бекхенда му и в двата случая Раонич се спаси от възможност за пробив, а в крайна сметка след още едно равенство успя да затвърди пробива си.

 

4:2 - Димитров спира серията на своя съперник с отличен гейм на 0. Българинът обаче ще трябва много скоро да пречупи началния удар на своя съперник, ако иска да остане в този сет. 

 

5:2 - Гришо успя да достигне до 30:30, но с мощен ас по диагонала Раонич излезе напред, а след това игра от втори начален удар, но успя да извади Димитров от корта, след което да завърши в опразнената част. Нашето момче ще сервира с нови топки за оставане в сета.

 

5:3 - Димитров отново намалява резултата, а неговите привърженици на корта скандират името му, за да му дадат кураж преди сервиса на Раонич. Канадецът ще има шанса да затвори втората част, с което и да изравни резултата в мача.

 

6:3 - СЕТ ЗА РАОНИЧ. За съжаление в този последен гейм Гришо имаше своят шанс, като с отличен минаващ удар си извоюва точка за пробив. Раонич обаче се спаси, а след това успя да затвори частта в своя полза. 

 

СЕТ 3
* - сервира Григор Димитров

 

1:0 - Светкавичен гейм на 0 в полза на Гришо почти без да се стигне до разиграване.

 

1:1 - Милош Раонич изравнява с гейм на 30.

 

2:1 - Нов лесен гейм на сметката на Димитров, който даде само една точка на Раонич и повежда в резултата.

 

2:2 - Канадецът отново изравнява след гейм на 15. Засега решителният трети сет протича изцяло под диктовката на сервиращите.

 

3:2 - Гришо поведе с 30:0, след което Раонич успя да вземе две разигравания с отлични удари, но българинът запази спокойствие и взе подаването си за трети път в този сет.

 

3:3 - Поредно изравняване на резултата. Гришо взе първата точка и имаше шанс да поведе с 0:30, но сгреши от бекхенд, а до края Раонич не допусна колебания.

 

4:3 - Димитров отново излиза напред в резултата след гейм на 15 в своя полза. 

 

4:4 - Само за няколко секунди Милош Раонич изравнява резултата, като не позволи да се стигне до разиграване за гейм на 0.

 

5:4 - Почти сходен сценарий, този път с автор Григор Димитров. Милош Раонич ще сервира за оставане в третия сет.

 

6:4 - ПРОБИВ И СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Гришо отново усети прекрасно колебанията в настроението на Раонич и се възползва по най-добрия начин в ключов момент от сета, а защо не и от мача. Канадецът изгуби първия сервис, допусна две грешки и изостана с 0:30, когато последва уникален минаващ удар на Димитров и три точки за пробив. Още при първата българинът удържа набезите на Раонич и го принуди да изкара топката в аут, след което изпусна напрежението с мощен израз на радост към щаба му!

 

СЕТ 4
* - сервира Григор Димитров

 

1:0 - Колебливо начало на четвъртата част за Гришо, който на два пъти изоставаше в резултата. За щастие нашето момче не се пречупи и взе подаването си.

 

1:1 - Раонич изравнява резултата с гейм на 30. 

 

2:1 - Без игра след отлични начални удари Гришо печели на 0 и отново излиза напред в резултата.

 

2:2 - Второ равенство в този така важен сет. Димитров взе първата точка в гейма, но след четири поредни точки Раонич изравнява.

 

3:2 - Една точка при резултат 40:0 е всичко, което Гришо даде на съперника си в този гейм. Канадецът ще сервира за трето равенство в сета.

 

3:3 - Гришо опита да се "закачи" в този гейм, като взе две точки при 40:0, но Раонич не допусна повече усложнения и отново изравнява. Засега двамата показват здрави нерви, а първият пречупил се вероятно ще си навлече сериозни проблеми.

 

4:3 - Чудесен гейм на сметката на родния шампион. Димитров печели безпроблемно на 0.

 

4:4 - Гришо пропусна страхотен шанс! Българинът първо поведе с 0:30, но позволи Раонич да го обърне, след което се добра и до точка за пробив. Канадецът обаче рискува, игра агресивно и спечели, спасявайки се от скрит мачбол.

 

5:4 - Българинът не позволява на разочарованието да го обземе и печели спокойно на 15 своето подаване. Раонич ще сервира за оставане в мача.

 

5:5 - Милош Раонич отново се измъква от тежка ситуация, след като на два пъти в гейма изостана благодарение на отлични отигравания на Гришо. Канадецът обаче показва характер и печели подаването си.

 

6:5 - Светкавичен гейм на сметката на Гришо и напражението за секунди е отново в полето на Раонич!

 

6:6 - Канадецът печели гейма. Тайбрек ще реши изходът на четвъртия сет!

 

7:6(10) - ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! ГРИШО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРЕНАПИСА ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ТЕНИС! Най-добрият български тенисист в историята ще влезе във втората седмица на турнир от Големия шлем, след като измъкна уникално напрегнат тайбрек с 12:10 точки!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини