ГРИШОмания разтърси България22-01-2014 19:26 | Станко Димов

Григор Димитров! Това е най-споменаваното име в България не само в спортните емисии, но и навсякъде около нас – на спирките за градски транспорт, в самия градски транспорт, на бутката за вестници, пред кварталната баничарница, в офиса ... навсякъде!

И напълно заслужено. Рейдът на Гришо в Австралия обедини, макар за кратко, дори вечно-неразбраните и „недооценени” родни политици. Президентът, премиерът, спортният министър, кой ли не се изреди да честити победите на Димитров и да му благодари, че прославя страната ни по света.

През последните години имаше няколко заченки за подобен сценарий, но сега вече е категорично – Григор Димитров е новата голяма звезда на българския спорт. Ако продължава в същия дух – скоро и на световния спорт. Но, всяко нещо с времето си. Всъщност, Гришо вече е сериозна звезда в тениса, това ясно показват думите на Рафа Надал и Матс Виландер по негов адрес.

Работата с новия треньор Роджър Рашид очевадно дава резултат. За красивите и атрактивни удари на Димитров знаехме отдавна, но същото важеше и за слабата физическа подготовка и крехката психика. От последните две вече няма и следа. Григор игра повече от 3 часа като равен с равен с Рафа Надал, може би най-добре подготвеният физически и психически тенисист в света. От крампове и преумора нямаше и следа. А сълзите в края говорят само едно – Гришо е излязъл на корта с ясната мисъл, че може да победи световния №1. И съжаляваше, че не го направи.

Сега, каквото и да кажем за Димитров и щаба му, ще бъде малко. Благодарим ти, Гриша! Продължавай така, победата над Надал ще дойде, при това скоро...

Станко Димов

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини