Елица Костова: За 6 години израснах много



05-02-2014 11:32

Първата ракета на България за "Фед къп" Елица Костова отстъпи снощи в Будапеща оспорван и равностоен мач на намиращата се с повече от 100 места преди нея в световната ранглиста Мишел Ларшер де Брито след  6:4, 2:6, 6:7(3). В крайна сметка националките отстъпиха с 1-2 на Португалия. Ето част от това, което каза Костова след двубоя.
 
- Елица, можеше ли да спечелиш мача? Изглеждаше близо до това.
- Да, имах големи шансове и съжалявам, че не успях да ги използвам. Чувствах се много изтощена след дългия полет от Маями до Унгария. А и Де Брито съвсем не е случайна тенисистка - миналата година победи Шарапова на "Уимбълдън". Но можех да я победя.
 
- Това, че си №242 в ранглистата, а португалката е 125-а в нея, отразили се на настройката ти за срещата?
- По никакъв начин! На корта - и особено във "Фед къп", рейтингите не играят роля. А освен това представям България и в тези срещи винаги давам всичко от себе си.
 
- Какви са шансовете на отбора в Будапеща?
- Със сигурност ще останем в групата. Атмосферата в състава е чудесна, нищо не ни липсва. Всички се разбираме чудесно и тренираме и играем с настроение. Това ще се види и в мачовете срещу Турция и Беларус.
 
- Точно преди 6 години дебютира за България тъкмо в Будапеща. Какво помниш от онзи мач и какво се е променило оттогава?
- Спомням си, че буквално се тресях от нерви, все пак бях само на 17 години. Играх срещу опитната унгарка Грета Арн и естествено загубих. Но бях щастлива, че играя в националния отбор. За времето от 2008-а смятам, че съм израснала много като игра и класа. Сега пристигнах за турнира с огромната отговорността да бъда първа ракета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини