Дора Рангелова: Доволна съм от младите ни състезателки



08-02-2014 12:05

Капитанът на България за Фед къп Дора Рангелова заяви, че е доволна от представянето най-вече на дебютиращите за България състезателки в турнира, независимо от последните загуби. Тя смята, че Борислава Ботушарова и Виктория Томова са показали, че за в бъдеще със сигурност ще се разчита и на тях в националния отбор.

Защо решихте да заложите срещу Беларус на дебютантките?
- Мачът беше без значение за крайното класиране в групата. Реших, че е редно да дам шанс на младите Ботушарова и Томова, на които ще разчитаме за в бъдеще. Моите наблюдения са, че не налагаме млади тенисисти, а разчитаме на утвърдените имена. А рано или късно се налага да се смени поколението.
 
Доволна ли сте от тях?
- Да, много. И Буба, и Вики бяха притеснени в началото, което е нормално, но се справиха добре, особено Томова. А двойката направо ме впечатли.
 
Очаквахте ли Костова и Томова да победят европейски шампионки за девойки?
- Честно казано не вярвах преди срещата. Но те постигнаха отличен синхрон във втория и третия сет и заслужено спечелиха. Показаха много високо качество на играта.
 
Как оценявате представянето на отбора в групата?
- Не заслужавахме да останем на последното място в нея. Самият факт, че отстъпихме с по 1-2 и в трите мача показва, че много малко не ни е достигнало за поне една победа. Може би ни липсваше и късмет във важните моменти.Като цяло съм доволна от момичетата, показаха качества и непримиримост в срещите с Португалия, Турция и Беларус.
 
Какво очаквате от решителния мач в неделя срещу Люксембург?
- Смятам, че двата отбора се познават добре, защото играем много често един срещу друг. Миналата година ги победихме с 3-0 в групата в Ейлат. Ще бъде труден двубой, защото той определя кой ще изпадне в по-долната група и има психологически момент на напрежение. Искрено се надявам момичетата да се справят с това и да спечелят. Вярвам в тях!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини