Григор Димитров-Дмитрий Турсунов 6:2, 1:6, 6:4 (гейм по гейм)



11-02-2014 19:54 | Любомир Тодоров

Григор Димитров започна участието си на силния турнир в зала в Ротердам с победа. Гришо надви Дмитрий Турсунов след точно два часа игра с 6:2, 1:6, 6:4.

През миналата година Григор Димитров достигна до полуфинал в Ротердам, а там бе спрян от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро.

Вижте развитието на срещата гейм по гейм:

ПЪРВИ СЕТ (Турсунов сервира първи):

1:0 - Никакви проблеми за Турсунов, който затваря на нула откриващия гейм в мача.

2:0 - Няколко неубедителни изпълнения на Гришо и той се озова в ситуация 15:30. След това обаче показа класа и обърна до 40:30 като второто разиграване бе наистина чудесно и публиката аплодира и двамата. Руснакът направи нова серия и не просто изравни точките в гейма, но и достигна до пробив. Той му бе подарен от поредица грешки на Димитров.

2:1 - Турсунов не успя да затвърди пробива след нов оспорван гейм, в който имаше изравнявания за 30:30 и 40:40. Българският състезател спечели може би най-дългото разиграване в мача и в този момент достигна до първа точка за пробив. Той не реализира първия си шанс, но при втория Турсунов допусна двойна грешка!

2:2 - Серията на Григор продължава и той изравнява резултата. Гейм на нула след убедително сервиране.

2:3
- Турсунов се старае да диктува играта на корта и да бъде по-агресивен и това му донесе нова поредица. Руснакът се озова в ситуация 15:40, при което двамата направиха отлично разиграване. Димитров демонстрира своите качества при игра в защита и заслужи втори пореден пробив!

2:4 - Гришо бе близо до втори пореден гейм на нула, но Турсунов все пак взе една точка след добро разиграване.

2:5 - Серията на Григор Димитров продължава. Той демонстрира много убедителна игра и поведе с 40:0 на сервис на съперника, което значеше и три възможности за нов пробив. Руснакът спаси първите две, но при третата допусна непредизвикана грешка.

2:6 - Турсунов започна много агресивно и с добра игра заслужи две поредни точки за пробив - 40:15. Григор обаче не се притесни и главно благодарение на отлични сервиси ги спаси. След това Турсунов допусна две поредни непредизвикани грешки и с това сетът приключи. Шест поредни гейма за българина!

ВТОРИ СЕТ:
(Турсунов сервира първи):

1:0 - Турсунов прекъсва серията на българина. Той успя да сервира по-добре и намали грешките за гейм на 15.

1:1 - Въпреки че направи някои грешки Григор затвори откриващия си сервис гейм и в този сет.

2:1 - Опитният руснак отново нямаше никакви проблеми да затвори своя гейм.

3:1 - Григор пропусна два геймбола при 40:15. При второто разиграване Турсунов направи чудесно изпълнение. След това той впечатли и с отлично воле на мрежата и заслужи точка за пробив, първа в този сет. Димитров направи непредизвикана грешка и губи подаването си.

4:1 - Отлична игра на Турсунов и той затвърждава пробива с гейм на нула.

5:1 - Турсунов пробива пак на 15. Григор направи поредица непредизвикани грешки и е все по-близо до загубване на втората част.

6:1
- Никакви проблеми за Турсунов и той печели пети пореден гейм. Битката продължава.

ТРЕТИ СЕТ: (Димитров сервира първи):

1:0 - Оспорван първи гейм, който стигна до ситуация 30:30. След това Григор спечели много дълго разиграване, което бе аплодирано от публиката. Турсунов допусна грешка след това и прекъсна серията си.

1:1 - Руснакът сервира повече от убедително и стига до равенство в тази решителна част.

1:2
- Елементарни грешки на Димитров го поставиха отново в ситуация 15:30. Логично Турсунов достигна до точка за пробив, а при последвалото разиграване Григор прати топката в мрежата от форхенд.

2:2 - Турсунов далеч не успя да сервира на ниво и бързо се озова в ситуация 0:40, допускайки и двойна грешка. В този момент той показа изключително агресивна игра и спаси по чудесен начин първите две възможности за пробив, а при третата Григор сбърка елементарно от форхенд. Турсунов пропиля геймбол, а след това при петия си шанс българинът изравнява!

3:2 - Пробивът е затвърден и Григор Димитров за първи път повежда в третия сет.

3:3 - Отлично сервиране за руския тенисист и той отново изравнява резултата.

4:3 - Гейм на нула. В едно от разиграванията Григор направи забележителен минаващ удар от бекхенд, който впечатли всички по трибуните и му донесоха заслужени аплодисменти.

4:4 - Турсунов отново взе подаването си. При 40:30 той спечели страхотно разиграване и така не допусна да се стигне до изравняване.

5:4
- Григор сервира много добре и без нито едно разиграване стигна до 40:0. След това допусна две поредни леки грешки и за малко да стане много тежка ситуация. Той обаче спечели изключително разиграване и реализира третия геймбол.

- В този момент Турсунов поиска лекарска помощ и получава масаж в долната част на гърба от физиотерапевта на корта.

6:4 - Двамата демонстрираха поредица от чудесни разигравания в този десети гейм.
При 30:15 в полза на Григор той пропусна прекрасна възможност да достигне до 40:15, но я пропусна. След това Гришо все пак получи мачбол при 40:30, но Турсунов се спаси с добър сервис. При втория мачбол за Григор в мача се стигна до изумително разиграване, отново спечелено от руснака! За Григор Димитров щастлив се оказа третият мачбол, който той реализира!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини