Цветана Пиронкова – Аника Бек (гейм по гейм)



12-02-2014 12:28 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Аника Бек, втори кръг на турнира в Доха, Катар.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

0:1 Ужасно начало на двубоя за Цвети, която загуби подаването си на 0. При 0:40 Пиронкова сдаде гейма, след като допусна двойна грешка.

1:1 Цветана Пиронкова връща пробива веднага. Много странен гейм! Аника Бек поведе с 40:0 и по всички личеше, че ще затвърди преднината си. Цвети обаче спечели следващите 4 точки и стигна до брейк-пойнт. Последва равенство, нова точка за пробив пред българката и този път грешка нямаше.

2:1 Пиронкова е първата, която печели сервис-гейм от началото на двубоя. Българката поведе с 40:15 в подаването си, Бек намали на 40:30, но следващата точка, с цената на гейм, бе на сметката на пловдивчанката. 13 минути бяха необходими за първите 3 гейма в мача.

3:1 Втори пробив за Пиронкова! Цвети обърна и този гейм, в който изоставаше с 15:40. Спаси 3 геймбола (2 поредни), достигна до точка за пробив и се възползва!

3:2 Бек връща един от пробивите. Важно е да се отбележи, че от началото на срещата Цвети на практика играе без първи сервис, който до момента е пласирала в една 33% от опитите си.

4:2 Трети пореден пробив в срещата и той е на сметката на Пиронкова. Дъжд от пробиви от началото на двубоя, от който до този момент "по суха" излиза Пирононкова.

4:3 "ИЗНЕНАДА"
- още един пробив, пореден! Пиронкова не издържа на предизвикателството да спечели за втори път сервис-гейм и отново позволи на Бек да се върне в сета. До момента от 7 гейма има 6 пробива!

4:4 Повече от половин час (33') трябваше да измине, преди Аника Бек да спечели за първи път подаването си. Германката обаче го направи, с което изравни резултата.

5:4 Ето, че след серията поредни пробиви, Цвети и Бек в два поредни гейма спечелиха подаванията си, при това го направиха сравнително убедително. Предстои пауза, след която Бек ще сервира за оставане в сета.

5:5 Бек не се поддаде на напрежението и изравни резултата по категоричен начин. 19-годишната германка поведе с 40:0, след това Цвети взе една точка, но само толкова.

6:5 Цвети също показа нерви и не трепна в последния си сервис-гейм за сета. Българката взе подаването си на 15 и си гарантира минимум тайбрек. Последна пауза в сета, след която Бек ще сервира.

6:6 Цвети изпусна сетбол! Тя започна силно гейма и поведе с 30:0. След това Бек обърна гейма, в последствие се стигна до равенство и точка за пробив пред Пиронкова, която за жалост не бе реализирана от българката. В крайна сметка двете ще решат изхода на сета след тайбрек.

7:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА!
Много оспорван тайбрек, в който Бек поведе с 5:3 точки и докосваше успеха. Цвети обаче записа серия от 4 последователни точки измъкна сета след 7:5 в допълнителния гейм!

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Бек)

1:0 Бек спечели подаването си, което обаче не се случи никак лесно. Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като водеше с 40:15 и имаше 2 последователни точки за пробив. Уви, германката намери начин да излезе суха от ситуацията.

2:0 Лошо! Аника Бек пробива и повежда с 2:0 във втората част. Германката стигна до преднина 40:15, Цвети спаси първата точка за пробив, но при втората капитулира.

2:1 Цвети успя веднага да върне пробива
и не позволи на Бек да дръпне сериозно в резултата във втората част.

3:1 Картината от първия сет се повтаря с пълна сила - отново куп пробиви, за жалост този път повечето в полза на Аника Бек. Цвети започна добре сервис-гейма си, поведе с 30:15, но след това Бек обърна развоя в своя полза и проби.

4:1 Аника Бек спечели изразително подаването си и прави сериозна крачка към успех ввъв втория сет. Германката направи и първия си ас в мача, след повече от час и половина игра.

4:2 Пиронкова прекъсва серията на Бек и печели своя сервис-гейм. Германката обаче продължава да има пробив преднина.

5:2 Отново много категорична Аника Бек. Германката поведе с 40:0, Цвети успя да вземе една точка, но след това геймът приключи. Пауза, след която Пиронкова ще сервира за оставане в сета.

6:2 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА АНИКА БЕК. 19-годишната германка се справи още веднъж с подаването на Цвети и изравни резултата в сетовете. В третата решителна част Бек ще има предимството да сервира първа!

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Бек):

0:1 ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА НА СТАРТА НА ТРЕТИЯ СЕТ! Цвети поведе с 40:15, Бек спаси първия брейк-бол, но при втория българката наложи волята си.

1:1 Огледален гейм. Този път Бек поведе с 40:15, Цвети спаси първата точка за пробив, но при втората не успя. По гейм в началото на решителната трета част.

2:1 По-малко от 60 секунди бяха необходими на германката да спечели подаването си и вече тя да поведе в резултата в третата част. Първа пауза в сета, след която Цвети ще сервира за изравняване на резултата. Близо два часа изминаха от началото на двубоя.

3:1 Пробив за Бек, при това на 0. Няма информация за физически проблеми на Пиронкова, но не е изключено, тъй като третия сет се забави нетипично много.
Аника Бек е на 3 гейма от място в трети кръг в Доха.

4:1 КЛЮЧОВ ГЕЙМ. Пиронкова пропусна 3 точки за връщане на пробива, 2 от които бяха последователни (при 15:40). В крайна сметка след доста битка и драма, Аника Бек спечели подаването си и прави огромна крачка към крайния успех. Цвети определено изпусна златен шанс да навакса изоставането си.

4:2 Пиронкова печели подаването си.

5:2 Изключително категорична Аника Бек - печели сервис гейма си на 0.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - АНИКА БЕК.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини