Надал: Загубата на Australian Open е една от най-тежките ми



07-03-2014 16:18

Рафаел Надал вече е в Индиън Уелс, където активно се подготвя за старта на местния "Мастърс 1000" турнир. Испанецът има да защитава в Калифорния своята титла от миналия сезон, когато се наложи във финала над Хуан Мартин дел Потро.

"Това бе изключително емоционален момент за мен, тъй като отново успях да спечеля турнир от тази категория на твърди кортове, след като преди това дълго бях извън игра заради травма. Този успех ми даде допълнително увереност, че отново мога да се противопоставя на всички. Няма да забравя случилото със сигурност," разказа Рафа за успеха си през 2013-а.

В тазгодишното издание Матадора ще започне участието си срещу ветерана Радек Щепанек този уикенд.

Рафа има две титли от началото на годината, но не крие че все още съжалява за пропуснатия шанс да триумфира и на Australian Open, където отстъпи на Станислас Вавринка в спора за трофея. "Все още съм много разстроен. Това е част от тениса и един от най-разочароващите ми моменти.

"Това поражение бе по-тежко дори от това през 2012-а, когато загубих от Новак Джокович след шест часа. Много е трудно, когато не можеш да покажеш най-доброто, на което си способен във финала. Вавринка бе невероятен и не знам дали изобщо е било възможно да спечеля.

"Самият аз бързо се възстановявам от загубите. Няколко часа по-късно гледам към следващите си цели, но след този турнир ми трябваше повече време. Сега пък смятам, че за мен е най-важно да съм напълно здрав," сподели Надал.

Световният номер 1 не пожела да дискутира цялостно евентуалните си съперници в Индиън Уелс, тъй като се е съсредоточил единствено върху първия такъв - Радек Щепанек. "Най-трудният опонент винаги е следващият. По време на "Мастърс 1000" турнирите са събрани най-добрите играчи в света и трябва да мислиш мач за мач.

"В моята кариера винаги излизам на корта и подхождам съм 100% уважение към всеки опонент. Може да загубя от всеки и ще го приема. Това е спортът. Рано или късно допускаш поражение. Трябва да си готов за всичко," допълва Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини