Федерер: Ще си го върна на Гулбис



14-05-2010 09:43 | Станко Димов

Усмивката отново се върна по лицето на Роджър Федерер. Вчера световният номер 1 победи безпроблемно с 6-3, 6-1 сънародника си Станислас Вавринка и се класира за 1/4-финал на турнира в Мадрид. След мача Федерер сподели, че отново се наслаждава на играта си и е абсолютно уверен в силите си.

 

"Мачът ми със Стан бе много специален. Не всеки ден на корта излизат двама швейцарци. Ние не сме като французите, испанците или американците, които играят един срещу друг всяка седмица. На нас ни се случва два или три пъти годишно. Така че да изляза на корта срещу Вавринка и да го победя на неговата любима настилка, е нещо страхотно. Играх много добре и това ме прави щастлив", сподели Федерер.

 

"Чувствам се добре и достатъчно силен, затова няма от какво да се притеснявам. Миналата година спечелих "Ролан Гарос" не заради късмета или заради жребия, а защото играх страхотно. Именно към това се стремя и сега - да повторя формата си от началото на годината и да се наслаждавам на клей сезона", коментира още Роджър.

 

"Предстои ми мач с Гулбис, който разполага с убийствен сервис. Като цяло мисля, че това момче притежава доста качества, а бавната настилка му дава необходимото време да се предвижи по корта и да нанесе страховит удар. В Рим игра много добре срещу мен, но сега се надявам да му го върна," обобщи световният номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини