Цветана Пиронкова срещу Сораня Кърстя - 2:0



20-03-2014 13:04 | Станко Димов

Цветана Пиронкова излиза днес за срещата си срещу Сорана Кърстя от втория кръг на турнира от категория „Премиер задължителен” в Маями.

Двубоят е първи на корт №7 и е с начален час от 17:00 часа българско време. На корта няма тв покритие и двубоят няма да може да бъде гледан онлайн.

Въпреки че е №25 в схемата, румънката не е смятана за фаворит срещу 47-ата в световната ранглиста Пиронкова, която я победи през януари на турнира в Сидни по пътя към титлата. Това ще бъде четвърти сблъсък между двете, като до момента Цвети води с 2:1 победи. Любопитното е, че ако спечели днес, Пиронкова за първи път в кариерата си ще достигне до трети кръг в Кий Бискейн.

При мъжете, където турнирът е от категория "Мастърс 1000", Григор Димитров научи първия си съперник. Това е испанецът Алберт Монтанес. Двубоят на 15-ия поставен българин ще бъде в петък.

СЕТ 1:

ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СЕТ СЛЕД 6:3 ГЕЙМА!

Първата част на мача започна лошо за Пиронкова, която изостана с 0:40 и от втория опит Кърстя успя да пробие. Цвети обаче не позволи на своята съперничка да дръпне в резултата и още в следващия гейм също се добра до точка за пробив, която бе реализирана за 1:1. Последва бърз гейм за нашето момиче и изключително дълъг и оспорван такъв за румънката, която отрази цели четири точки за пробив, преди все пак да стигне до 2:2. Пиронкова обаче продължи да сервира по-добре и в осмия гейм успя да пробие за втори път и да поведе с 5:3. Сервирайки за първата част, пловдивчанката допусна изоставане с 30:40, но издържа на напрежението, спаси точката за пробив, а малко след това затвори сета!

 

СЕТ 2:

ЦВЕТИ ПЕЧЕЛИ ВТОРИЯ СЕТ И МАЧА! 

Българката потегли с ранен пробив, след което нямаше сериозни проблеми в нито един от сервис геймовете си. Такива се появиха едва в осмия гейм, в който Цвети спаси точка за пробив, но все пак взе подаването. Още в следващия гейм пловдичанката успя да открадне подавенето на Кърстя, с което да си осигури и победата в мача!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини