Григор Димитров - Давид Ферер 4:6, 2:6 (гейм по гейм)



17-04-2014 14:34

Григор Димитров отпадна в трети кръг на "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло. Давид Ферер надигра българина с 6:4, 6:2 за час и половина игра.

Това е четвърта победа за опитния испанец над Гришо. В четвъртфиналите Ферер ще играе със своя сънародник Рафаел Надал.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

1 СЕТ:
* - Димитров сервира първи

1:0 - Гришо печели на нула първия си сервис гейм! Убедително начало за българина.

2:0 - Добър гейм за Ферер в началото, който поведе с 40:15, след като сервира на ниво и успяваше да вземе превес в разиграванията. Григор обаче не се предаде! Той спечели две поредни дълги разигравания, а първото от тях с отличен форхенд-печеливш удар. След това Ферер допусна грешка и се наложи да спасява точка за пробив. Той направи това успешно след добър първи сервис. Българинът отново прояви характер, стигна до втори шанс и дочака нова грешка на Ферер от форхенд! Пробив!

2:1 - Оспорваната битка за всеки сантиметър от корта продължава! Ферер спечели две дълги разигравания и поведе с 30:15. След това последва лека грешка на българина от бекхенд и испанеца дръпна с 40:15 или иначе казано две възможности за пробив. Григор спаси първата, но при второто разиграване, въпреки че доминираше със своя форхенд допусна грешка и губи подаването си.

2:2 - Първото разиграване в този гейм бе впечатляващо като Ферер диктуваше от началото до края със своя форхенд, но и Гришо демонстрира чудесна игра в защита. Испанецът в крайна сметка печели без проблеми и изравнява без големи затруднения.

2:3 -
Дотук в мача страхотните разигравания следват едно след друго. Ферер спечели две поредни такива, а след това реализира и печеливш ретур за 40:0 при сервис на българина. Гришо спаси убедително първите две възможности, но при третата направи непредизвикана грешка от форхенд. Трети пореден гейм за Ферер.

2:4 - Второто разиграване от този гейм бе повече от впечатляващо. Ферер доминираше със своя форхенд, но в края Григор направи изумителен минаващ удар от трудна позиция. След това българинът реализира и прекрасна къса топка, за да поведе с 30:15. Ферер не се притесни и подпомогнат от грешки на Димитров обърна в своя полза подаването си и продължава серията.

2:5 - Най-после няколко по-добри сервиси за Григор и той дръпна бързо с 40:15. Борещият се за всяка точка Ферер не се предаде и успя да изравни 40:40 след завършващи удари от форхенд. Димитров пропусна четири шанса да затвори в своя полза и бе наказан от Ферер, който пак пробива.

3:5 - Страхотните изпълнения и елементарните грешки на Григор Димитров продължават. Той реализира два изумителни удара, за да поведе с 30:0, а малко след това и до 40:15. Брутален форхенд по правата и единият пробив е върнат, но все още той изостава сериозно в резултата.

4:5 - Втори пореден гейм за първата ракета на България и той затвърждава пробива. В този случай той бе подпомогнат и от няколко нетипични леки грешки на Ферер.

4:6 - Непредизвикана грешка на Ферер и страхотен печеливш от бекхенд донесоха аванс на Димитров от 30:0. Необясними грешки на българина помогнаха на Ферер без проблеми да обърне в своя полза до 40:30. При този сетбол Димитров спечели може би най-дългото разиграване в срещата досега, което бе посрещнато с бурни аплодисменти от публиката. Все пак Ферер не допуска изненада и успява да затвори в своя полза.

2 СЕТ:
* - Димитров сервира първи

1:0
- Без проблеми за Григор Димитров, който затваря убедително на 15 откриващия гейм от втората част.

1:1 - Гейм на нула за Ферер, който сервира добре и доминираше във всяко едно разиграване.

1:2 - Ферер отново се възползва от леки грешки на Димитров и повежда с 40:15. С добро излизане на мрежата Гришо спаси първата, но при втората Ферер се възползва и дръпва с пробив и в този сет.

1:3 - Ферер започна по-добре и бързо поведе с 30:15. След това той имаше проблеми с първия сервис и допусна някои нетипични грешки. Това даде първа точка за пробив за Димитров при 40:15, но той лековато я пропусна. Ферер затвърждава.

2:3 - Григор продължава да редува елементарни грешки с великолепни единични удари. Първо поведе с 30:0, а след това сгреши два пъти поред от бекхенд за 30:30. Нещо повече наложи се да спасява и точка за пробив, но той се справи след крайно рискован уинър от бекхенд. Българинът пропусна геймбол с двойна грешка и опитният Ферер след това дочака втори шанс да пробие. И този път тя бе спасена с бекхенд-уинър! Димитров по чудо спаси и трета такава точка, след което затваря в своя полза този епичен гейм.

2:4 - Ферер нямаше особени затруднения да приключи в своя полза. Той дръпна с 40:15 благодарение на непредизвикани грешки на съперника. Испанецът реализира втория си геймбол.

2:5 - Пробив за Ферер. Типично в свой стил той дочака спад в играта на Григор и убедително го наказа.

2:6
- Ферер поведе с 40:0 и в крайна сметка реализира третия си мачбол. Победа за час и половина игра и той ще срещне Надал в спор за финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини