ВИДЕО: Вавринка го направи!



20-04-2014 18:42 | Станко Димов

Станислас Вавринка продължава да се наслаждава с пълна сила на най-силния сезон в кариерата си. В изцяло швейцарски финал на турнира в Монте Карло, Вавринка се наложи с 4:6, 7:6 (5), 6:2 над Роджър Федерер. По този начин Stan The Man спечели своята първа „Мастърс 1000” титла в кариерата си!

След срещата двамата показаха изключително уважение един към друг: "Роджър, благодаря ти за всичко, което си направил за тениса. Ти си най-великият в нашия спорт. За мен винаги е удоволствие да бъда с теб на един корт", каза Вавринка. От своя страна пък Федерер поздрави новия шампион и изрази надежда, че догодина отново ще участва в надпреварата.

За Федерер пък остава разочарованието от 4-ия загубен финал в Монте Карло. Надпреварата в Княжеството е една от малкото, които липсват във витрината на Маестрото.

До момента Вавринка се радва на отличен сезон! През януари той вдигна първата си титла от Големия шлем, триумфирайки на Australian Open. Сега спечели и първата си „Мастърс 1000” титла, а освен това от понеделник ще бъде №1 в ранглистата за „Пътят към Лондон”.

От началото на сезона Вавринка е с 6 победи и 0 загуби в двубоите срещу състезатели от Топ 10. С победата днес той си затвърди оставането на трета позиция в ранглистата на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини