Григор Димитров: Тежки условия и важна победа



26-04-2014 00:29 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за полуфинал на турнира на клей в Букурещ, след като се наложи с 6:3, 6:4 над Серхий Стаховски. Ето какво каза българинът след успеха:

„Двубоят лесно можеше да се развие и в друга посока, защото той (Стаховски) е опасен играч, а освен това се справя отлично на сервис и воле. Условията за игра наистина бяха тежки, така че съм щастлив, че спечелих. Просто се опитвах да бъда солиден в точките”, призна българинът.

На полуфиналите Гришо ще премери сили с Гаел Монфис, който спаси 6 мачбола в двубоя си срещу Пол-Анри Матио, който продължи близо два часа и половина и който Монфис спечели с 3:6, 7:6 (8), 6:2.

„Играх много слабо днес. Бях твърде отбранителен, но имах късмет. В 2 или 3 от мачболите той беше настоятелен, а аз разочарован. В крайна сметка аз спечелих, което е единственото хубаво. Определено не заслужавах да победя днес. Един от най-слабите ми двубои от началото на сезона”.

Григор и Монфис са се срещали веднъж, като победата отива на сметката на французина. Полуфиналният двубой в събота започва не преди 14:00 часа.

ВИДЕО И ПОДРОБНОСТИ ЗА ДВУБОЯ!


СНИМКИ НА ГРИШО В БУКУРЕЩ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини