Бердих за двубоя с Григор: Една точка реши всичко



08-05-2014 19:48

Томаш Бердих призна, че в днешния му двубой с Григор Димитров се е получила изключително равностойна битка. Чехът похвали Гришо и не скри, че е бил близо до това за трети път да загуби от него.

"Григор започна много силно с добър сервис и агресивна игра  костваше ми да се противопоставя. Във втория сет промених някои неща в играта ми, успях да стигна до първи пробив и мисля че оттам нещата се обърнаха в моя полза. Доволен съм от играта си, беше тежък мач, той удряше здраво и не ми даде много шансове Трябваше да променям сервиса и да търся начини да го уязвя," отчете той.

"В крайна сметка, спечелих първата си точка за пробив в мача във втория сет и оттам всичко драматично се промени. Наистина доволен съм от начина, по който проведох мача," допълни световният номер 6.

В осминафиналите Бердих ще трябва да се изправи срещу абсолютният фаворит за титлата Рафаел Надал. Матадора води със 17:3 в преките им двубои.

Последният успех на Бердих датира от 2006-а именно в Мадрид, но тогава състезанието се провеждаше на твърди кортове. "Надал играе наистина добре и в момента показва колко е изключителен на клей," каза Бердих преди битката.

"Да, ясно е че ще има много фенове на своя страна утре. Днес също имаше доста българи на корта срещу мен, но успях да направя хубав мач. Ще има и мои чешки фенове утре, сигурен съм, и ще дам максималното от себе си да не ги разочаровам. Рафа – с неговите постижения на червено какво да добавя? Няма да разкривам тактика. Трябва да удряш повече печеливши точки и да правиш възможно най-малко грешки!", допълни Бердих.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини