Пиронкова пред Tennis24.bg: Грешката ми беше, че й позволих да влезе в мача



13-05-2014 10:14

След отпадането си в първия кръг на Откритото първенство на Италия първата ни ракета Цветана Пиронкова беше много разочарована от обрата, който допусна в мача си срещу Петра Цетковска. Цеци взе първия сет с 6:1, направи пробив в началото на втория, но след това необяснимо спря да прави това, което й носеше успех. Интересно е, че това време на трибуните на корт №4 започна инвазия на деца от местни училища, които напълно промениха атмосферата. Имаше много шум, движение, викове по време на разиграванията, но Пиронкова не спомена това да й е попречило в интервюто след мача с коментатора на Евроспорт Иван Чешанков, специално за Tennis24.bg.

- Цвети, какво се случи след като толкова убедително взе първия сет?
- Започнах добре, а моята съперничка явно не бе влязла в мача. Грешката ми беше, че й позволих да го направи по-късно. Много добре се възползвах от колебливото й начало. Натисках я, правих завършващи удари, не й позволявах да се разгръща. Взех първия сет и направих пробив в първия гейм на втория, но след това много лесно и глупаво си загубих подаването. По някакъв начин това я окрили, започна да се бори много здраво за всяка точка и от там започнаха моите проблеми. Аз се свих, станах несигурна и до края не показах това, което мога.

- Осем гейма ти се движеше много добре по корта, беше агресивна , но в един момент сякаш спря да движиш краката и тя върна пробива....
- Движението по корта е едно от най-важните неща, особено за моята игра. Неволно го загубих когато се затегнаха нещата. Изчезва увереността и една мисъл започва да се загнездва в главата ти и губиш цялостната си кондиция.

- След нейната дълга серия от геймове, ти успя отново да поведеш в третия сет и имаше своите възможности за победа.
- Имах шансове, загубих гейм от 40:0, друг от 40:15. Борих се до края, но играта вече бе придобила съвсем друго измерение. Аз я водих, защото тя бе заложила на по-дефанзивна игра, не рискуваше, но аз не можех да си правя уинърите. Докарвах разиграването до завършващ удар, но не можех да го реализирам. Не съм доволна от днешния мач. Накрая беше много разочароващо.

- Има ли все пак нещо позитивно, което можеш да вземеш за следващия турнир в Страсбург?

- Плановете са да играя там, но все още не съм решила на 100%. Може и направо да отида на „Ролан Гарос”. Позитивното е, че играта ми в първия сет беше най-добрата от няколко седмици насам. Това е обнадеждаващото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини