Надал пред Tennis24.bg: Още не мисля за „Ролан Гарос”



13-05-2014 17:11 | Станко Димов

7-кратният победител в Откритото първенство на Италия Рафаел Надал даде пресконференция преди да започне участието си в турнира. На нея той определи спечелването на първата си титла в Рим през 2005-а за един от най-добрите спомени в кариерата си. Опроверга определението на италиански журналист, че успехът му в Мадрид е изненадващ, заради по-високото надморско равнище, с акуратна статистика за изиграните и спечелените от него финали в турнира, откакто той се провежда на клей. Успокои феновете на Анди Мъри с мнението си, че втората титла в даден турнир от Големия Шлем се печели по-лесно от първата (помолен за съвет от британски колега), но накрая влезе в спор с друг представител на Острова, който го контрира, че не испанската лига, а „Премиершип” е най-силното футболно първенство в света в момента. Предлагаме ви обаче какво отговори Надал на въпросите на нашия човек в Рим - Иван Чешанков.

- Върху какво искаш да наблегнеш тази седмица, за да бъдеш напълно готов за „Ролан Гарос”?
- Тук съм, за да играя добре в Рим. Не мисля още за Париж. „Ролан Гарос” е много важен турнир, но не е единственият важен турнир на клей в професионалния тенис. Когато играя тук, не мога да мисля за „Ролан Гарос”. Щастлив съм, че съм тук. Това е исторически турнир. Най-добрите в света са тук. Играя ден за ден, седмица за седмица. Искам да подобря всичко в играта си, както винаги съм искал през цялата си кариера. След като свърши Откритото първенство на Италия, тогава вече мога да говоря за „Ролан Гарос”.

- Има ли специфични неща, които искаш да подобриш? Доволен ли си от равнището си в момента?
- Мисля, че в Мадрид играх по-добре отколкото преди това в Монте Карло и Барселона. Вярно е, че това не се отнася до финала. Но преди това в четвъртфиналите и полуфиналите направих два добри мача срещу тенисисти, които пристигнаха в Мадрид с отлични резултати. Това бе важно за моето самочувствие. Накрая, въпреки че не беше перфектният начин да спечеля финала, много съжалявам за Кей Нишикори, все пак това е титла и винаги е добро постижение, когато спечелиш турнир, особено от „Мастърс Сериите 1000”. Дава ти позитивност, увереност, дава ти малко повече спокойствие и чувството да играеш още по-добре.

- Първата ти титла тук беше преди 9 години. Върху какво се замисляш, връщайки се назад във времето?
- Доволен съм от тези 9 години от живота си, не само от това, което съм постигнал на корта, а по принцип. Все още съм тук. Това ме кара да се чувствам щастлив, защото по време на кариерата ми имаше много мнения, че заради моя стил на игра, ще имам кратка кариера. Ето обаче, че вече 12 години съм в тура. Със сигурност това не е кратка кариера.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини